Εκδήλωση για το πολυτεχνείο στο 1ο Γυμνάσιο Λάρισας

Το μήνυμα ότι «Το Πολυτεχνείο θα είναι πάντα ένα σύμβολο ελευθερίας και αγώνα», ακόμη και αν σήμερα κάποιοι από εκείνη τη γενιά έχουν κάνει λάθη, κυριάρχησε στη γιορτή που διοργάνωσε το 1ο Γυμνάσιο Λάρισας για τιμήσει την επέτειο της «17 Νοέμβρη».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο «Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο» του δήμου παρουσία του Προϊσταμένου Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Αθαν. Μαργαριτόπουλου, όλων των μαθητών του σχολείου, των καθηγητών και πολλών γονέων.

Βασικός πυλώνας της εκδήλωσης ήταν η θεατρική παράσταση που δόθηκε, βασισμένη στο έργο του φιλολόγου και διευθυντή της Β/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γεωργίου Δοδοντσάκη με τίτλο «Πολυτεχνείο! Ε, και;».

Το έργο, αφού ενσωμάτωνε την αμφισβήτηση που εκφράζεται σήμερα από τις νεώτερες γενιές για το «Πολυτεχνείο», περνούσε στους μαθητές το μήνυμα ότι η εξέγερση και ο αγώνας που συμβολίζει είναι πάντα επίκαιρα και διαχρονικά στοιχεία της νεώτερης ελληνικής ιστορίας.

Χαιρετισμό απηύθυνε στην εκδήλωση ο διευθυντής του σχολείου κ. Αλέξης Καλέσης, ενώ την παράσταση του σχολείου επιμελήθηκαν οι καθηγητές του 1ου Γυμνασίου κ.κ. Βαρβάρα Ζησοπούλου, Ευθαλία Κολοκοτρώνη, Μαρία Μουρτζανού και  Σ. Μωυσής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ