Έξω οι ΜΚΟ και οι χορηγοί από τα σχολεία

Ανακοίνωση της γραμματείας Λάρισας εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ

Με έγγραφό της η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  ν. Λάρισας σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας» και με πρόσχημα δήθεν περιβαλλοντική δραστηριότητα καλεί τους μαθητές των σχολείων του δήμου Λαρισαίων να συγκεντρώνουν τα χρησιμοποιημένα τηγανέλαια  από τα σπίτια τους , να τα μεταφέρουν και συγκεντρώνουν στα σχολεία και από εκεί να τα παραλαμβάνει γνωστή βιομηχανία της Λάρισας  (ΛΑΒΥΣ) για το δικό της βέβαια κέρδος.

Τα σχολεία που θα πάρουν μέρος σε αυτή τη δραστηριότητα, θα επιβραβεύονται.

Θα έχουν οικονομικό όφελος. Για κάθε πενήντα λίτρα τηγανέλαιου θα παίρνουν υλικά  (καθαρισμού ή άλλο αναλώσιμο υλικό) αξίας 10 ευρώ.

Όσο παραπάνω τηγανέλαιο συγκεντρώνουν τόσα περισσότερα υλικά καθαρισμού και αναλώσιμα θα κερδίζουν, είδη εν ανεπαρκεία στα σχολειά μας σήμερα!!

Κι όλα αυτά την  περίοδο που η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ. υποχρηματοδοτεί τα σχολεία.

Η δεύτερη δόση του 2012  τώρα φτάνει στα σχολεία, η δε τρίτη δόση οδηγείται -μαζί με τους μισθούς, τις συντάξεις και το πετρέλαιο για τη θέρμανση των σχολείων- στη διάσωση του κεφαλαίου. Μια χαρά μονόδρομος παρουσιάζεται λοιπόν το «βραβείο» για να καλυφθούν βασικές λειτουργικές ανάγκες. Ανοίγει ο δρόμος κάθε σχολείο να μπορεί να επιβιώνει μόνο του οικονομικά με την πενιχρή κρατική επιχορήγηση που κάθε χρόνο και μειώνεται, αναζητώντας έσοδα από τέτοιου είδους προγράμματα σπόνσορες και χορηγούς, Αυτό είναι το σχολείο που σχεδιάζουν και υλοποιούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, το «νέο σχολείο» της αγοράς της ημιμάθειας και των χορηγών.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς με αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων να μην υλοποιήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά και άλλα τέτοιου είδους που θα παρουσιαστούν το επόμενο διάστημα , επίσης καλούμε το ΔΣ του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών  Λάρισας να πάρει θέση για το ζήτημα.

 Η ανακύκλωση τέτοιων υλικών μπορεί και πρέπει να είναι  ευθύνη του κράτους .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ