Κλείνει η περιφέρεια για τις διαθεσιμότητες

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως την 19/11/2012 με αφορμή την εφαρμογή διατάξεων του Ν. 4093/2012 για την διαθεσιμότητα αποφάσισε τα εξής:

1. Εκφράζει την αλληλεγγύη του σε κάθε άνεργο του τόπου μας είτε προέρχεται από τον ιδιωτικό, είτε ενδέχεται να προκύψει από το δημόσιο τομέα γιατί η ανεργία λειτουργεί αθροιστικά και ταλανίζει τον κοινοτικό ιστό, πολλαπλασιάζοντας την οικονομική ύφεση με ανατροφοδότηση του προβλήματος.

2. Πρόκειται για μία αναξιοκρατική και άδικη πρακτική μείωσης του προσωπικού, η οποία δεν βασίζεται σε κανένα αντικειμενικό κριτήριο αξιολόγησης των εργαζομένων ή του έργου που προσφέρουν όπως συνέβη και με την παρωδία της πρώτης εφεδρείας.

3. Παραβιάζει το άρθρο 103 του Συντάγματος.

4. Πρόκειται για μία ακόμη προσπάθεια υποβάθμισης του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία αγωνίζεται να διατηρήσει την κοινωνική συνοχή προσφέροντας υπηρεσίες στους χειμαζόμενους πολίτες. Και το καταφέρνει, παρά την παρατεταμένη στέρηση ανθρωπίνου δυναμικού και οικονομικών πόρων, χάρη και στους υπαλλήλους που τώρα απειλούνται, ακόμα και με απολύσεις.

5. Οι Περιφέρειες στα δύο χρόνια λειτουργίας τους έχουν συμβάλλει από μόνες τους στη δημοσιονομική προσπάθεια της χώρας μειώνοντας τα λειτουργικά  τους   έξοδα έως και 40%, ενώ έχουν επωμισθεί και τις βίαιες περικοπές των εσόδων τους από τον κρατικό προϋπολογισμό (ΚΑΠ) κατά 60%. Την ίδια ώρα το Κεντρικό Κράτος αδυνατεί να περικόψει τις σπατάλες του, καταφεύγοντας στην εύκολη λύση των περικοπών στις Περιφέρειες.

6. Ζητάμε να ανακαλέσει η κυβέρνηση την απόφαση για διαθεσιμότητα και μεταφορά των υπαλλήλων ΟΤΑ κάθε βαθμού.

7. Να μην συμπράξει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις διαδικασίες για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.

8. Να μην υπογράψει κανένας αιρετός διαπιστωτικές πράξεις για διαθεσιμότητα υπαλλήλου χωρίς τη συναίνεση  του ιδίου του υπαλλήλου.

9. Καλούμε την ΕΝΠΕ να συντονίσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Περιφερειών και κλείνουμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας για δύο μέρες, Τετάρτη και Πέμπτη 21 και  22/11/2012.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ