Ανοικτή υπονόμευση της επαγγελματικής εκπαίδευσης

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λάρισας

Το κουδούνι τελικά δεν χτύπησε για όλους τους μαθητές , μιας και το ΥΠΔΒΜΘ αρνείται να δρομολογήσει τα αυτονόητα. Για άλλη μια χρονιά γινόμαστε μάρτυρες  ενός εμπαιγμού που ξεπερνά κάθε όριο. Το ΥΠΔΒΜΘ θεωρεί ότι για κάποιους μαθητές η σχολική χρονιά αρχίζει το Γενάρη.

Το ίδιο κακόγουστο θέατρο παίζεται και φέτος στη 2η ΕΠΑΣ Λάρισας.

Παρά την ύπαρξη  πενήντα  (50 ) περίπου μαθητών στον Τομέα Αργυροχρυσοχοΐας (ενός από τους πέντε σε όλη την Ελλάδα ) και το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο που επιτελεί το ΥΠΔΒΜΘ δεν προχώρησε ακόμη σε προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικότητας Αργυροχρυσοχοΐας .

Απαιτούνται τρεις  (3) εκπαιδευτικοί  ΤΕ και δεν υπάρχει κανείς στο σχολείο με οργανική θέση .

Αντικειμενικά αυτό το γεγονός  συνιστά ανοιχτή υπονόμευση του συγκεκριμένου τομέα , αφού απαξιώνει την εκπαιδευτική του λειτουργία και πολλαπλασιάζει τη μαθητική διαρροή από αυτά τα σχολεία.

Το εξωφρενικό της όλης υπόθεσης και συνάμα δηλωτικό των προθέσεων του ΥΠΔΒΜΘ είναι το στοιχείο ότι στον μόνο τομέα που δεν έγινε ούτε μια πρόσληψη πανελλαδικά είναι ο Τομέας Αργυροχρυσοχοΐας .

Για την ΕΛΜΕ Λάρισας το δικαίωμα φοίτησης του κάθε μαθητή στο σχολείο και στην ειδικότητα που επιθυμεί είναι ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ.

Υποχρέωση της πολιτείας είναι να το διασφαλίζει.

Όσο η πολιτεία ολιγωρεί ή αρνείται να το υλοποιήσει  δική μας υποχρέωση δεν είναι απλά η καταγγελία αυτού του γεγονότος , αλλά η αγωνιστική διεκδίκηση του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ