Αφιερωμένη η σημερινή ημέρα στους νεκροθάφτες της Ελλάδας

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μιχάλης Σακελάρης

Συντονιστής Θεσσαλίας – ν. Λάρισας

Ανεξάρτητων Ελλήνων

Για την μνημονιακή Ελλάδα των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη τα επίσημα στοιχεία της UNICEF  για την κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα είναι μια γροθιά στο στομάχι κάθε ανθρώπου που θέλει να λέγεται πολιτισμένος.

Οι ανήλικοι κάτω από το όριο της φτώχειας στην Ελλάδα υπολογίζονται σε 439.000 για το 2010.

Τα παιδιά στην Ελλάδα σήμερα αποτελούν μια ηλικιακή μειονότητα σε ένα πληθυσμό που διαρκώς γερνάει (μειώθηκαν από 32% του συνολικού πληθυσμού το 1961 σε 17,4% το 2011).

Μεταξύ των φτωχών νοικοκυριών με παιδιά, το 21,6% είναι οικονομικά αδύναμα για διατροφή με κοτόπουλο, κρέας, ψάρι ή λαχανικά ίσης θρεπτικής αξίας και το 37,1% δεν έχει ικανοποιητική θέρμανση.

Τα παιδιά στην Ελλάδα ζουν σε ένα περισσότερο βίαιο περιβάλλον. Από το 2008 μέχρι το 2010, η εγκληματικότητα στην χώρα αυξήθηκε πάνω από 40%, ενώ και για το 2011 αναμένεται περαιτέρω αύξηση. Ο σχολικός εκφοβισμός έχει αυξηθεί 74% από 2002 μέχρι το 2010.

Κύριοι της συγκυβέρνησης, των δύο εκατομμυρίων ανέργων, των καθημερινών αυτοκτονιών, των χιλιάδων λουκέτων, των απολύσεων, της λογοκρισίας στα δουλικά ΜΜΕ που χρωστούν πάνω από ένα δις στο δημόσιο και δεν τα αγγίζει κανείς, καλό θα είναι να καταλάβετε πως όσο εξαντλείται το περίσσευμα αξιοπρέπειας του Έλληνα, τόσο εξαντλείται και το πολιτικό σας ταλέντο στα επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Φτάνει πια!

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ