ΑΝ.ΕΛ.: Η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει τη δημόσια υγεία

Τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας κ. Γιάννη Μακρυγιάννη, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποτελούμενη από τους πολιτευτές Βάνα Κυριλόγλου-Κουτσογιαννούλη, Ελένη Ντουρουντάκη και Μπάμπη Παπασπύρου. Κατά την διάρκεια της συζήτησης με τον κ. Μακρυγιάννη αναδείχθηκαν τα αιτήματα και οι προτάσεις του  Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας για τα μείζονα θέματα υγείας, που είναι:

– Υπουργική Απόφαση που θα δίνει την δυνατότητα στη Φαρμακοβιομηχανία να παρέχει 3μηνη ή 4μηνη πίστωση στο χονδρεμπόριο και τα φαρμακεία.

–  Αποπληρωμή των παλαιών οφειλών του ΟΠΑΔ χωρίς περικοπές (κούρεμα πχ 35%)

–  Νομοθετική ρύθμιση αποπληρωμής των χρεών στα μικρά ταμεία για να μην παρέλθει η διετία χωρίς τη δυνατότητα νομικής διεκδίκησης.

–  Μετά την αποπληρωμή των παλαιών οφειλών τήρηση των ημερομηνιών πληρωμής του ΕΟΠΥΥ όπως η συλλογική σύμβαση ορίζει.

–  Άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και εξεύρεση πόρων με προτεραιότητα εξόφλησης των φαρμακοποιών σε σχέση με τους υπόλοιπους παρόχους υγείας και έκτακτη επιχορήγηση από ειδικά κονδύλια του προϋπολογισμού

Από την πλευρά τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τόνισαν ότι, η εξαθλίωση των ασθενών κλιμακώνεται όλο και περισσότερο, με τη συνεχή υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών Υγείας. 

 

 

Δεν είναι δυνατόν, οι Φαρμακοποιοί να πληρώνουν τα φάρμακα στις Φαρμακοβιομηχανίες, να τα χορηγούν στους ασφαλισμένους, να πληρώνουν τον φόρο και χρήματα να μην έχουν εισπράξει.  Επιβάλλεται η Κυβέρνηση να δείξει την ανάλογη ευαισθησία στο θέμα αυτό και να καταβάλει άμεσα τα οφειλόμενα χρήματα στους Φαρμακοποιούς. Διαφορετικά, όλο και περισσότερο θα υποβαθμίζεται η Υγεία των ασφαλισμένων ασθενών, αφού, με άδεια την τσέπη τους, λόγω της συνεχούς μείωσης μισθών και συντάξεων και της επιβολής φόρων και χαρατσιών, δεν δύνανται να αγοράσουν τα φάρμακά τους.

Η Κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει να στηρίξει στην πράξη την Υγεία του Ελληνικού Λαού και όχι να εμμένει στην απαράδεκτη πολιτική που επιδεικνύει μέχρι σήμερα.

Οι  “Ανεξάρτητοι Έλληνες” δεσμεύτηκαν ότι όλα τα θέματα της συνάντησης θα προωθηθούν στο κίνημα με στόχο την ανάδειξη τους σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ