Airbus σε Boeing: Το αεροπλάνο μου είναι καλύτερο από το δικό σου

Η Airbus και η Boeing συγκρούονται για τις επιδόσεις των τελευταίων μοντέλων τους, καθώς αγωνίζονται να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά προσφέροντας εξοικονόμηση καυσίμων στις πεινασμένες για μετρητά αεροπορικές εταιρείες…

Η σύγκρουσή τους αυτή γίνεται φανερή σε στήλες περιοδικών όπου μια σειρά από αρνητικές διαφημίσεις κάνουν την εμφάνισή τους με σκοπό οι εταιρείες να διατηρήσουν το μερίδιό τους στην 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων αγορά επιβατικών αεροσκαφών.

Τελευταία, η Airbus έτρεξε μια διαφήμιση στο Aviation Week, κατηγορώντας την αντίπαλό της ότι “υπερβάλλει στην παρουσίαση των δυνατοτήτων” των τελευταίων μοντέλων του 737 και 747.

Στη διαφήμιση εμφανίζεται ένα αεροσκάφος Boeing με επιμήκη μύτη σε στυλ Πινόκιο υπό τον τίτλο: «Γιατί ο ανταγωνιστής μας τεντώνει την αλήθεια;”

Ο επικεφαλής πωλήσεων της Airbus, John Leahy, είπε ότι η ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών επέλεξε το θέμα του Πινόκιο ως απάντηση στις πρόσφατες διαφημίσεις της Boeing που παρουσίαζαν τεράστια πλεονεκτήματα για τα αεροσκάφη της Boeing.
“Διαστρεβλώνουν την αλήθεια κατά τάξεις μεγέθους», δήλωσε στο Reuters ο Leahy.

“Αυτό που συμβαίνει ξεπερνά τα όρια,” απάντησε η Boeing.
«Πιστεύουμε – και η ιστορία έχει δείξει – στην ανώτερη απόδοση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Boeing, Marc Birtel.

Η σύγκρουση αυτή είναι η πιο πρόσφατη απόδειξη των εντάσεων που έχουν κλιμακωθεί, μετά τις μικροαλλαγές που και οι δύο εταιρείες έκαναν στα πιο δημοφιλή μοντέλα τους για να προσφέρουν εξοικονόμηση καυσίμων.

Περισσότερα:CNBC

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ