Εκδήλωση στη Λάρισα για τα 94 χρόνια του ΚΚΕ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ, τιμώντας τα 94 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ, διοργανώνει πολιτική εκδήλωση με θέμα “94 χρόνια ΚΚΕ, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το δίκιο της τάξης μας”, το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στο «Χατζηγιάννειο».

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει πολιτική ομιλία, μουσικό πρόγραμμα και στο χώρο του φουαγιέ θα υπάρχει έκθεση βιβλίου.

Σε ανακοίνωση της Ν.Ε. αναφέρονται τα εξής:

«Φέτος το ΚΚΕ συμπληρώνει 94 χρόνια ζωής και δράσης, μεγάλων αγώνων και θυσιών στην υπηρεσία της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Διδασκόμαστε από αυτή τη μεγάλη ιστορική διαδρομή, η γνώση της αποτελεί αναντικατάστατο παράγοντα στην οργάνωση και αποτελεσματικότητα της πάλης κατά των μονοπωλίων, για την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό. 94 χρόνια αγώνων και πάλης μας κάνουν να αισθανόμαστε τιμή και περηφάνια.

Δεν υπάρχει μικρός ή μεγάλος αγώνας από τον οποίο το ΚΚΕ απουσίασε. Οι αγώνες που έγιναν και γίνονται τα τελευταία χρόνια με το ξέσπασμα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, έχουν την αποφασιστική και πρωτοπόρα συμβολή οπαδών και φίλων του ΚΚΕ.

Ζούμε μέρες άγριας επίθεσης στην εργατική τάξη τη φτωχολογιά, τη νεολαία από την αστική τάξη και τα κόμματά της. Θέλουν το λαό καθηλωμένο, φοβισμένο και στο βαθμό που δεν το πετυχαίνουν, χειραγωγημένο, για να διοχετευτεί η αγωνία, η αγανάκτηση σε ανώδυνα για το σύστημα κανάλια, να μην αμφισβητηθούν οι μονόδρομοι της Ε.Ε, της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας.

Το κόμμα μας άντεξε σε δύσκολες συνθήκες, δεν λύγισε από την αντεπανάσταση, δεν υποχωρούμε σπιθαμή, ειδικά σήμερα που η καπιταλιστική κρίση και οι συνέπειες της στα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι άμεσες και αφορούν την μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

Η πρόταση του ΚΚΕ απαντά στα άμεσα και ζωτικά συμφέροντα των εργαζομένων.

Σύγκρουση και ρήξη με τα μονοπώλια, την Ε.Ε, λαϊκή συμμαχία, για τη λαϊκή εξουσία».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com