Καταλαμβάνουν την Π.Δ. Εκπαίδευσης οι δάσκαλοι για τις περιοχές μετάθεσης

Τη διαφωνία τους για τον επανακαθορισμό των περιοχών μετάθεσης για το ΠΥΣΠΕ Λάρισας εκφράζει ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών του νομού που προγραμματίζει για αύριο δίωρη στάση εργασίας και συμβολική κατάληψη της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης, υποστηρίζοντας ότι ο επανακαθορισμός δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην υπηρεσιακή κατάσταση  των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με το σύλλογο δασκάλων οι Δήμοι που εντάσσονται στις δυο περιοχές μετάθεσης δεν έχουν καμιά συνοχή μεταξύ τους

«Καλούμε την Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπ/σης Θεσσαλίας να προχωρήσει σε ανάκληση της ανορθολογικής πρότασής της για δυο περιοχές μετάθεσης στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας.

H πρόταση κατατέθηκε χωρίς να προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος και σχεδιασμός  και χωρίς να έχει ληφθεί υπόψη η πρόταση της Δ/νσης Π.Ε. Λάρισας.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  να υιοθετήσει την  πρόταση του ΠΥΣΠΕ Λάρισας για μία (1) ενιαία περιοχή μετάθεσης, η οποία θα απαλλάξει τις υπηρεσίες του υπουργείου από μεγάλο όγκο γραφειοκρατικών διαδικασιών και θα κατατάσσει τους συναδέλφους σε θέματα μεταθέσεων – τοποθετήσεων σε οργανικές θέσεις με βάση τα μόρια μετάθεσής τους και μόνο. 

Κηρύσσουμε δίωρη στάση εργασίας ( 8- 10 π.μ) την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 και προχωρούμε σε συμβολική κατάληψη της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Θεσσαλίας. Καλούμε τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους. 

 

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ

Εν τω μεταξύ σε άλλη ανακοίνωση η διοίκηση του συλλόγου τάσσεται ενάντια στις ρυθμίσεις του νέου μνημονίου κάνοντας λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησης του εκπαιδευτικού. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«O Έλληνας εκπαιδευτικός από τα συνεχή βάρβαρα μνημονιακά μέτρα βιώνει πρωτόγνωρες οικονομικές καταστάσεις που δεν του επιτρέπουν να εξυπηρετήσει  βασικές  ανάγκες επιβίωσης.

Η εκπαίδευση στην Ελλάδα συνθλίβεται από τις δραματικές περικοπές  για την παιδεία, που θα φτάσουν τα επόμενα χρόνια μόλις στο 2,23% του ΑΕΠ

Η νέα διάταξη για υποχρεωτικές μεταθέσεις  από σχολείο σε σχολείο, σε όλη την επικράτεια και μάλιστα χωρίς την πρόταση του αρμόδιου υπηρεσιακού συμβουλίου, επιτείνουν το άγχος του εκπαιδευτικού, καθώς υπάρχει για όλους ο κίνδυνος της υπεραριθμίας, της υποχρεωτικής μετάθεσης, της διαθεσιμότητας, της απόλυσης.

Δεν υπάρχει πλέον όριο στην προσπάθεια της  κυβέρνησης να στοχοποιήσει και να τιμωρήσει τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα.

Χωρίς να έχουν τελεσιδικίσει υποθέσεις οι συνάδελφοι που εμπλέκονται τίθενται σε αργία, δηλαδή θεωρούνται επίορκοι και σταματά η υπηρεσία να τους πληρώνει.

Ο στόχος είναι προφανής, ο εκφοβισμός  όλων των συναδέλφων.

Παράλληλα η κυβέρνηση  απειλεί τους υπαλλήλους με γενικευμένη διαθεσιμότητα, σε περίπτωση που δεν πάρει τα στοιχεία που οδηγούν σε κατάργηση θέσεων στις Δημόσιες Υπηρεσίες και απολύσεις των εργαζόμενων σε αυτές και εκβιάζει με πειθαρχικές διώξεις τους προϊστάμενους

Ο μόνος δρόμος για την ανατροπή των αντικοινωνικών πολιτικών είναι ο δρόμος του αγώνα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ