«Η υποκειμενική έννοια του ωραίου» στο 2ο ΕΠΑΛ Λάρισας

Η ταινία μικρού μήκους  «Η υποκειμενική έννοια του  ωραίου» προβλήθηκε για τους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Λάρισας στην αίθουσα προβολών του σχολείου, για κάθε τάξη ξεχωριστά. Θετικά εκφράστηκαν οι θεατές για την ιδιαίτερη μουσική, η οποία γράφτηκε ειδικά για την ταινία, από τη Λαρισαία δασκάλα μουσικής Ράνια Τσοχατζή-Γκάγκα, τη μουσική παραγωγό Ντίνα Σδράλλη και τον υπάλληλο του δήμου Λαρισαίων Νίκο Ζούκα. Παρόντες ήταν οι συντελεστές της ταινίας, Σωτήρης Τιτής, Δημήτρης Θεοδωράκης και Αργύρης Γιουρούκης.

Η ταινία αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα της ζωής του Λαρισαίου καθηγητή, Σωτήρη Τιτή και είναι βασισμένη στο ομώνυμο διήγημά του, το οποίο περιέχεται στο βιβλίο του «Αλγηδόνες», που περιλαμβάνει βραβευμένα ποιήματα και διηγήματά του. Στην ταινία, ο συνταξιούχος πλέον καθηγητής, με αφορμή τις ερωτήσεις του εγγονού του, θυμάται το διορισμό και την πρώτη εκπαιδευτική χρονιά του, στο Γυμνάσιο της Ραψάνης Ολύμπου. Αναπολεί τις χαρές και τις γκρίνιες, τη μικρή Οδύσσεια που περνούσε κάθε μέρα, γενικά τη ζωή του εκπαιδευτικού.

Πληροφοριακό υλικό, φωτογραφίες, διαφημιστικό βίντεο στο facebook : ypokeimenikiennoiatouoraiou Για επικοινωνία-συνεννόηση και προβολή σε σχολεία e-mail : ypokeimeniki.ennoia.tou.oraiou@gmail.com

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ