Στο πλευρό των ειδικευόμενων γιατρών ο Ι.Σ. Λάρισας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας στηρίζει την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ για κήρυξη της σημερινής ημέρας, ως «Πανελλαδική μέρα λειτουργίας των Νοσοκομείων χωρίς ειδικευόμενους» και καλεί όλα τα μέλη του ειδικευόμενους γιατρούς να πάρουν μέρος μαζικά σ’ αυτήν.

Τη συγκεκριμένη μέρα όλοι οι ειδικευόμενοι απέχουν απ’ τα καθήκοντά τους με πανελλαδική επίσχεση εργασίας, που καλύπτει η ΟΕΝΓΕ. Το πρωί, σύμφωνα με την απόφαση της ΟΕΝΓΕ, θα γίνουν σ’ όλα τα νοσοκομεία της χώρας συνελεύσεις ειδικευομένων με θέμα τα προβλήματα των νέων γιατρών μέσα στο σύστημα υγείας που κατεδαφίζεται απ’ τα μνημόνια. Αμέσως μετά οι ειδικευόμενοι, σε συνεργασία με τις Ενώσεις γιατρών, θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στις διοικήσεις των νοσοκομείων τους.

Στην ανακοίνωση του Ιατρικού συλλόγου Λάρισας τονίζεται ότι «ο ΙΣΛ, μαζί με τον ΠΙΣ και την ΟΕΝΓΕ καλύπτουν συνδικαλιστικά και νομικά όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς, ώστε να συνταγογραφούν το φάρμακο που επιβάλλεται για την καλύτερη θεραπεία του ασθενούς και όχι τη δραστική ουσία, ακολουθώντας τις αντίστοιχες οδηγίες μας. Απ’ την άλλη όμως πλευρά, καταδικάζουμε κατηγορηματικά τα φαινόμενα κατευθυνόμενης συνταγογράφησης και χρηματισμού των γιατρών.

Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης, χορήγηση ρεπό μετά την ενεργό εφημερία, πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων εφημεριών και συμψηφισμό οφειλών των νοσοκομείων έναντι φορολογικών ή άλλων υποχρεώσεων των γιατρών.

Γιατροί και ασθενείς, ενωμένοι όσο ποτέ άλλοτε αγωνιζόμαστε με το κεφάλι ψηλά  για τα νοσοκομεία που μας ανήκουν, για την αξιοπρέπεια μας, για την υγεία στη χώρα μας, για να μην μεταναστεύσουν κυρίως οι νέοι γιατροί».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ