«Στοπ» στην χορήγηση ιθαγένειας μέχρι 20 Δεκέμβρη

ithageneiaΜέχρι το αργότερο 20 Δεκεμβρίου «πάγωσε» ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χαράλαμπος Αθανασίου κάθε διαδικασία χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας. Ανώτατα στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών μιλώντας στο protothema.gr προσδιόρισαν χρονικά την αναστολή πριν το τέλος του χρόνου, οπότε αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας...

Ο κ. Αθανασίου απέστειλε εγκύκλιο προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες ζητώντας τους να αναστείλουν «τη διαδικασία απονομής Ιθαγένειας ( υποβολή νέων αιτημάτων, εξέταση φακέλου, δημοσίευση απόφασης, ορκωμοσία, εγγραφή στα δημοτολόγια) όλων των σχετικών αιτήσεων που βασίζονται στα προαναφερθέντα άρθρα».

Επίσης ο κ. Αθανασίου ζητά να ενημερωθούν αρμοδίως οι Δήμοι.

Η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών έρχεται αφού το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Ραγκούση.  Μετά από αυτό ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στον κ. Αθανασίου να αλλάξει τον νόμο προς το αυστηρότερο. Αναμένεται μεταξύ των άλλων να αλλάξει ο χρόνος των 7 ετών και να γίνει 10 και να διευκολύνει η παροχή ιθαγένειας όταν ο υποψήφιος έχει εισαχθεί σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

Η απόφαση του πρωθυπουργού είχε προκαλέσει την αντίδραση των κυβερνητικών εταίρων, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αφού είχαν κληθεί να συναινέσουν στις αλλαγές χωρίς πρώτα να έχει δημοσιοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ. Τότε ο πρωθυπουργός είχε αποφασίσει να αναμείνει για την δημοσιοποίηση της απόφασης και όπως φαίνεται, η απόφαση του πρωθυπουργού έφερε την εγκύκλιο του κ. Αθανασίου.

Πηγή:protothema.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ