H φωτογραφία αστυνομικού που δίνει μπότες σε άστεγο, ζεσταίνει τις καρδιές στο Διαδίκτυο

BOOTSΜια κρύα νύχτα του Νοέμβρη στην Times Square, ο αστυνομικός Lawrence DePrimo συνάντησε έναν ξυπόλητο, άστεγο άντρα. Ο αξιωματικός εξαφανίστηκε για μια στιγμή, και στη συνέχεια επέστρεψε με ένα καινούργιο ζευγάρι μπότες, γονάτισε και βοήθησε τον άνθρωπο να τις φορέσει. Η πράξη καλοσύνης θα περνούσε απαρατήρητη και θα ξεχνιόταν, αν δεν περνούσε από την περιοχή μια τουρίστρια…

Η φωτογραφία που έβγαλε με το κινητό της τηλέφωνο στις 14 Νοεμβρίου και αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης στο Facebook, το βράδυ της Τρίτης, – έχει κάνει τον αστυνομικό DePrimo ήρωα στο Internet.

Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, τη φωτογραφία είχαν δει 1,6 εκατομμύρια φορές, είχε 275.000 “Μου αρέσει”, και περισσότερα από 16.000 σχόλια.

Χιλιάδες άνθρωποι σχολίασαν στο Facebook. Οι περισσότεροι από αυτούς εξήραν τον αξιωματικό DePrimo, όμως μερικοί μίλησαν για «στημένη» φωτογράφηση. Πολλοί συζήτησαν για το κατά πόσον τέτοιες ενέργειες είναι αντιπροσωπευτικές των αστυνομικών σε γενικές γραμμές, ή ήταν απλά μια ασυνήθιστα εξαιρετική πράξη.

“Είμαι ενάντια σε όλους όσους επιβάλλουν το νόμο σε όλο τον κόσμο», έγραψε ένας σχολιαστής στη σελίδα της αστυνομίας στο Facebook. “Αλλά ο συγκεκριμένος αξιωματικός κέρδισε το σεβασμό μου.”

Ο αξιωματικός DePrimo, 25 ετών, ο οποίος εντάχθηκε στο τμήμα το 2010 και ζει με τους γονείς του στο Long Island, σοκαρίστηκε από την προσοχή. Δεν τον είχαν ενημερώσει για τη δημοσίευση της φωτογραφίας στο internet. Η δε υπηρεσία του έμαθε αρκετές ώρες αργότερα, ποιος ήταν ο αξιωματικός στην φωτογραφία.

Πηγή:The New York Times

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ