Ο δήμαρχος απαιτεί να λέτε «bonjour» ή «au revoir»

LhérauleΟι κάτοικοι μιας μικρής γαλλικής πόλης στα βόρεια του Παρισιού θα πρέπει στο μέλλον να προσέχουν τους τρόπους τους αφού ο δήμαρχός τους εισήγαγε ένα νέο κανονισμό, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να είναι ευγενικοί όταν απευθύνονται στο προσωπικό στο δημαρχείο…

Νωρίτερα φέτος μια δημοσκόπηση αποκάλυψε ότι η “έλλειψη τρόπων καλής συμπεριφοράς” ήταν η πρώτη αιτία πρόκλησης στρες για το 60% των Γάλλων, και έτσι ο Gerard Plée, δήμαρχος της μικρής πόλης Lhéraule, έλαβε μέτρα για τη μείωση του άγχους των 185 κατοίκων της περιοχής του.

Από τώρα και στο εξής, θα ζητείται από τους επισκέπτες του δημαρχείου να εγκαταλείπουν το κτίριο αν δεν λένε «καλημέρα» ή «ευχαριστώ» στο προσωπικό.

Ο κανονισμός, που αποσκοπεί στην επιβολή “κοινωνικών προτύπων στο δήμο” θα εφαρμόζεται όταν υπάρχει «συγκεκριμένη απόδειξη» έλλειψης ευγένειας.

“Πιστεύω ότι όταν οι άνθρωποι εισέρχονται στο δημαρχείο θα πρέπει να συμμορφώνονται με ορισμένες πρακτικές, όπως το να λένε «καλημέρα» και «αντίο», καθώς και «παρακαλώ» και «σας ευχαριστώ», είπε ο Plée. “Το να είσαι ευγενικός είναι βασική ένδειξη σεβασμού των άλλων, και είναι απαραίτητη στους ανθρώπους για να ζουν μαζί αρμονικά.”

“Αν δεν υπήρχε αυτός ο κανονισμός δεν θα είχα εξουσία ώστε να παίρνω μέτρα εναντίον των αγενών ανθρώπων, επειδή δεν υπάρχει κανένας νόμος στη Γαλλία που να αναγκάζει τους ανθρώπους να πουν ένα γεια, και δεν υπάρχει δικαστής που θα καταδίκαζε κάποιον αν δεν το έλεγε.»

Η ανακοίνωση – με το νέο κανονισμό που καθιστά σαφές ποιους ακριβώς έχει στο μυαλό του ο δήμαρχος, με  το «οι αιώνια δυσαρεστημένοι, οι μνησίκακοι και οι γκρινιάρηδες”-, καρφώθηκε έξω από την πόρτα του δημαρχείου.

Ευτυχώς, ο δήμαρχος έχει δεχθεί ότι υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις στο δημαρχείο όπου το άγχος και τα νεύρα μπορεί να υπερισχύσουν της ευγένειας, και έτσι έχει συμφωνήσει το διάταγμά του να μην εκτελείται την ημέρα των εκλογών ή την ημέρα που γίνονται στο δημαρχείο γάμο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ