Με αγώνες θα καταργήσουμε τα χαράτσια

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, από κοινού με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ, από την πρώτη στιγμή είχε μπει μπροστά στην οργάνωση της εργατικής-λαϊκής αντίστασης και άρνησης πληρωμής των βάρβαρων χαρατσιών μέσω της ΔΕΗ, καταφέρνοντας να συσπειρώσει περί τους 3.000 εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, μικρούς ΕΒΕ και αγρότες.

Πρωτοστάτησε επίσης στην αποτροπή διακοπής ή στην επανασύνδεση σε πολλές περιπτώσεις που δεν πλήρωσαν το χαράτσι, αλλά και σε άλλους που δεν είχαν να πληρώσουν ούτε το ρεύμα.

Αυτή η πρωτοπόρα δράση του ΕΚΝΛ, όπως και άλλων ταξικών συνδικάτων πανελλαδικά, συνετέλεσε και στο να αποφασίσουν δικαστήρια, αρχικά ως παράνομη  τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και τώρα και την ίδια την ύπαρξη των χαρατσιών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να αξιοποιήσουν και αυτήν την απόφαση, για να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την κατάργηση των χαρατσιών που περνάνε τώρα στις εφορίες.

Παράλληλα να δυναμώσουν τον αγώνα μέσα από τα ταξικά σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές, για να μην κόβεται το ρεύμα από την ΔΕΗ σε κανέναν άνεργο, σε κανέναν που δεν μπορεί να πληρώσει γιατί μειώθηκε το εισόδημά του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ