ΕΛΜΕ: Να αποσυρθεί τώρα το νέο πειθαρχικό δίκαιο

Το Δ.Σ. Ε.Λ.Μ.Ε.  Λάρισας  εκφράζει την κάθετη διαφωνία του με την πρόσφατη εγκύκλιο για το νέο πειθαρχικό δίκαιο και τις εξοντωτικές συνέπειες του για τους εκπαιδευτικούς. Όπως αναφέρει η εφαρμογή της θα σημάνει την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατικής νομιμότητας  αφού στην ουσία καταργείται το τεκμήριο της αθωότητας.

Όχι μόνον για όσους έχει επιβληθεί από τα Πειθαρχικά Συμβούλια παύση, αλλά ακόμη και για υποθέσεις που εκκρεμούν προβλέπεται η ποινή της απόλυσης.

Ένα αυταρχικό και αντιδημοκρατικό πλαίσιο δημιουργείται και οι εκπαιδευτικοί θα είναι όμηροι της διοίκησης και κάθε κακόβουλης αναφοράς, αφού θα επικρέμεται πάνω από το κεφάλι τους η δαμόκλειος σπάθη της απόλυσης.

        Η Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. Λάρισας θεωρεί ότι οι διατάξεις του νέου νόμου για την διαθεσιμότητα και για τις απολύσεις , καθώς  και οι υποχρεωτικές μεταθέσεις από νομό σε νομό, ενισχύουν το κλίμα ανασφάλειας καταστρατηγούν πλήρως τα εργασιακά μας δικαιώματα .

       Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των συγκεκριμένων νόμων και εγκυκλίων που είναι η απόρροια των Μνημονίων  στο χώρο της εκπαίδευσης και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε ενάντια στην αντιλαϊκή και αυταρχική πολιτική που βάζει στο στόχαστρό της τον εκπαιδευτικό και το εκπαιδευτικό έργο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ