Πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Προσυγκέντρωση και πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 διοργανώνουν σήμερα στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωση κάλεσμα αναφέρουν:

«Πριν τέσσερα χρόνια, στης 6 Δεκέμβρη του 2008, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο 15 χρόνος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος,  από τα χέρια του ειδικού φρουρού της ελληνικής αστυνομίας Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν ήταν παρά η σπίθα που πυρπόλησε ένα κοινωνικό υλικό έτοιμο από καιρό να εκραγεί. Ήταν οι μέρες που σημάδεψαν τους χιλιάδες μαθητές και φοιτητές που βγήκαν στους δρόμους. Ήταν οι μέρες που σημάδεψαν μια ολόκληρη καταπιεσμένη και οργισμένη γενιά. Ήταν οι μέρες που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στις καρδιές των νέων που είδαν τον συμμαθητή τους να πέφτει νεκρός γιατί κάποιοι έτσι το θέλησαν.

Αυτές οι μέρες σήμερα σε κάποιους φαντάζουν παρελθόν και ξεχασμένη ιστορία και σε κάποιους άλλους μεμονωμένο περιστατικό. Η 6 Δεκέμβρη είναι η μέρα που αντιστεκόμαστε σε κάθε λογής φασιστική κρατική καταστολή και αυθαιρεσία. Τέτοιες μέρες θυμόμαστε τον Γρηγορόπουλο τον Καλτεζά την Κούνεβα ,τον Αυγουστίνου Δημητρίου , τον  Μάριο με τα πράσινα παπούτσια , αλλά και τα χιλιάδες περιστατικά ξυλοδαρμού και βασανιστηρίων στα αστυνομικά τμήματα και στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Ενάντια στην κρατική καταστολή και την αστυνομική βία, ενάντια στον κοινωνικό κατακερματισμό, ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, ενάντια σε όλους αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τις ζωές μας,  η νεολαία θα δώσει ξανά τις δικές της απαντήσεις.

Καλούμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους νέους εργαζόμενους και άνεργους αλλά και όλη την  νεολαία να ξαναβγεί στην πρώτη γραμμή  των αγώνων και να πρωτοστατήσει στην για την κοινωνική αλλαγή και την ανατροπή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ