Μηνύματα από το κινητό κατευθείαν στους φακούς επαφής σας

lensΗ νέα τεχνολογία που θα επιτρέπει πληροφορίες, όπως μηνύματα από ένα κινητό τηλέφωνο, να προβάλλονται σε φακό επαφής που φοριέται σε ανθρώπινο μάτι, έχει αναπτυχθεί από βέλγους ερευνητές...

Το κέντρο τεχνολογίας μικροσυστημάτων του πανεπιστημίου της Γάνδης έχει αναπτύξει μια καμπυλωτή οθόνη LCD που μπορεί να ενσωματωθεί σε φακούς επαφής και να χειρίζεται τις προβαλλόμενες εικόνες χρησιμοποιώντας ασύρματη τεχνολογία.

“Τώρα που κατέχουμε τη βασική τεχνολογία, μπορούμε να αρχίσουμε τις πραγματικές εφαρμογές, που πιθανώς θα είναι διαθέσιμες σε μόνο λίγα χρόνια”, δήλωσε ο καθηγητής Herbert De Smet.

Σε αντίθεση με προηγούμενες οθόνες φακών επαφής, που περιορίζονται σε λίγα μικρά εικονοστοιχεία (pixels) για να συνθέτουν μια εικόνα, η νέα τεχνολογία επιτρέπει ολόκληρη την καμπύλη επιφάνεια του φακού να χρησιμοποιείται.

“Δεν πρόκειται για επιστημονική φαντασία”, δήλωσε ο Jelle De Smet, ο οποίος πιστεύει ότι οι εμπορικές εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες μέσα σε πέντε χρόνια.

“Δεν πρόκειται ποτέ να αντικαταστήσουν την οθόνη του κινηματογράφου, αλλά θα μπορούμε να βλέπουμε τις οδηγίες για να βρούμε κάποιο  δρόμο ή τα μηνύματα από τα smart phones μας θα προβάλλονται κατ ‘ευθείαν στα μάτια μας.”

Οι φακοί μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για ιατρικούς σκοπούς, για παράδειγμα για να ελέγχουν την μετάδοση του φωτός στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού, σε περίπτωση κατεστραμμένης ίριδας.

Για αισθητικούς σκοπούς, ο φακός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αλλάζει το χρώμα της ίριδας του ματιού ανάλογα με τη διάθεσή του ανθρώπου που τον φοράει.

Πηγή:The Telegraph

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ