Συλλογή του Γ. Καλακαλλά στο δήμο Τυρνάβου

DSCN6948Την απόφασή του να δωρίσει στο δήμο Τυρνάβου μια μεγάλη συλλογή με έργα που του χάρισαν κατά καιρούς φίλοι του ζωγράφοι και χαράκτες Ελληνες και ξένοι που θα συνοδεύονται και από δικά του γλυπτά, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο μεγάλος τυρναβίτης γλύπτης και καθηγητής στη σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας Γιώργος Καλακαλλάς επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τη μεγάλη του αγάπη για τη γενέτειρά του και τους κατοίκους της.

Σύμφωνα με τον κ. Καλακαλλά μοναδική προϋπόθεση για αυτή του τη δωρεά είναι να υπάρχει χώρος στον οποίο θα φιλοξενηθούν αυτά τα έργα ώστε να μπορούν να τα θαυμάσουν τόσο οι κάτοικοι του δήμου όσο και οι επισκέπτες της περιοχής.

Απαντώντας ο δήμαρχος Ν. Μαλάκος αφού ευχαρίστησε τον κ. Καλακαλλά για τη μεγάλη του προσφορά τόνισε ότι τα έργα θα τοποθετηθούν στο ισόγειο του Εμμανουήλειου Πνευματικού Κέντρου σε μια αρκετά μεγάλη αίθουσα αφού φυσικά προηγουμένως διαμορφωθεί κατάλληλα.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του πάντως στο δημαρχείο ο κ. Καλακαλλάς δώρισε στο δήμαρχο ένα αντίγραφο του 7 μέτρων γλυπτού του με τίτλο «παγκόσμιο φιλί» που έχει τοποθετηθεί στο Δίστομο για να τονίζει την αναγκαιότητα της φιλίας των λαών και τα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , στο γραφείο του οποίου επίσης βρίσκεται ένα ακόμη αντίγραφο του συγκεκριμένου έργου.

Ευχαριστώντας τον κ. Καλακαλλά ο δήμαρχος τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο θα βρίσκεται πάντα στο γραφείο του εκάστοτε δημάρχου Τυρνάβου σε ένδειξη αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης για το μεγάλο καλλιτέχνη. 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Τα δώρα όμως δεν σταμάτησαν εδώ αφού η ζωγράφος σύζυγος του μεγάλου γλύπτη Θεοφανώ Γκίκα, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δωρίσει στο δήμο ένα από τα έργα της για να κοσμεί όπως ανέφερε το γραφείο του δημάρχου. Στη χθεσινή συνάντηση ήταν ακόμη παρόντες ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Δ. Ζώης, ο αντιδήμαρχος Λ. Βλιώρας και ο τυρναβίτης ζωγράφος Ν. Κακαδιάρης με τη συζυγό του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ