Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ στέλνει μυστικά μίνι-λεωφορείο στο διάστημα

X-37BΣύμφωνα με το Associated Press μια μικρότερη και άκρως απόρρητη έκδοση του διαστημικού λεωφορείου εκτοξεύθηκε σε τροχιά την Τρίτη για μια επανάληψη της αποστολής μυστήριο, που για πρώτη φορά είχε πραγματοποιηθεί δύο χρόνια πριν. Το 2010 βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τη Γη για επτά μήνες…

Αυτό το υψηλής τεχνολογίας μηχάνημα μυστήριο – 29 μέτρα μήκος – είναι περίπου το ένα τέταρτο του μεγέθους των παλαιών διαστημικών λεωφορείων της NASA και μπορεί να προσγειωθεί αυτόματα σε διάδρομο.
Ο στρατός δεν λέει πολλά σχετικά με τη νέα αυτή μυστική αποστολή.

Όμως, ένας επιστημονικός παρατηρητής, ο Jonathan McDowell από το Κέντρο Smithsonian για την Αστροφυσική του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, εικάζει ότι το διαστημικό λεωφορείο μεταφέρει αισθητήρες που έχουν σχεδιαστεί για κατασκοπεία και πιθανότατα εξυπηρετεί ως πλατφόρμα δοκιμών για μελλοντικούς δορυφόρους.

Αν και αναγνωρίζει ότι δεν ξέρει τι μεταφέρει το διαστημικό λεωφορείο, ο McDowell, δήλωσε ότι οι επί του σκάφους αισθητήρες θα μπορούσαν να απεικονίζουν ή να υποκλέπτουν τις ηλεκτρονικές εκπομπές που προέρχονται από κέντρα εκπαίδευσης τρομοκρατών στο Αφγανιστάν και σε άλλα μέρη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ