Ο.Ε.Σ.Θ. Οχι στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Την κάθετη διαφωνία της με το σχεδιασμό του υπουργείου Ανάπτυξης για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές εκφράζει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, χαρακτηρίζοντας αστείο το επιχείρημα ότι μια τέτοια ενέργεια θα δώσει ώθηση στην αγορά. Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΟΕΣΘ αναφέρει τα εξής:

«Εκφράζουμε την δυσαρέσκεια  και την οργή των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων της Θεσσαλίας για την αιφνιδιαστική ανακοίνωσή σας για άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους.

Σε μια περίοδο που η κατανάλωση έχει πέσει κατακόρυφα, λόγω της ανύπαρκτης αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων, το πρόσχημα για ενίσχυση της κατανάλωσης μοιάζει τουλάχιστον αστείο.

Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές το μόνο που θα καταφέρει είναι η αναδιανομή του τζίρου υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων που έχοντας τις υποδομές θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο επιπλέον λειτουργικό κόστος.

Το σίγουρο είναι πως οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις μη μπορώντας ν’ αντέξουν στις περισσότερες ώρες λειτουργίας και στην αύξηση του λειτουργικού κόστους θα οδηγηθούν μια ώρα νωρίτερα στον αφανισμό τους.

Προφανώς δεν έχετε αντιληφθεί πως η κατάρρευση της μικρομεσαίας εμπορικής επιχείρησης θα φέρει μεγαλύτερο κόστος στην κυβέρνηση και επιπλέον αύξηση της ανεργίας, γιατί πρέπει να γνωρίζετε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις απασχολούν περισσότερα από δύο άτομα της οικογένειας.

Κύριε υπουργέ,

Τούτη τη δύσκολη ώρα που περνάει η ελληνική κοινωνία λόγω της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης με τις δραματικές μειώσεις των μισθών, των συντάξεων και των ενάμισι εκατομμυρίων ανέργων, δε χρειάζονται περισσότερες ώρες λειτουργίας της αγοράς αλλά χρειάζεται  όραμα, κίνητρα για αύξηση της παραγωγικότητας, ρευστότητα για να ελπίζουμε ότι σιγά, σιγά θα μπούμε σε ρυθμούς ανάπτυξης. Επιτρέψτε μας να γνωρίζουμε καλύτερα τις ανάγκες της αγοράς και των καταναλωτών.

Εδώ και τώρα σας καλούμε να αποσύρετε την όποια σκέψη για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και να μας ακούσετε ως θεσμοθετημένους φορείς του εμπορίου. Ζητάμε άμεσα να καλέσετε σε διάλογο την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού  Εμπορίου, ώστε από κοινού να ορίσουμε ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής μας. Δίχως αιφνιδιασμούς και ακρότητες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ