ΕΚΛ: Συγκέντρωση ενάντια στο νέο φορολογικό και τη λιτότητα

Το ΕΚΝΛ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στις 6.30 μ.μ, στην κεντρική πλατεία, ενάντια στο νέο φορολογικό. Στην ανακοίνωση κάλεσμα του ΕΚΛ αναφέρονται τα εξής:

«Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε πια οι μισοί να είμαστε άνεργοι και οι άλλοι μισοί να δουλεύουμε από το πρωί έως το βράδυ όλο το χρόνο με μεροκάματα πείνας ή και απλήρωτοι, χωρίς ελεύθερες τις Κυριακές, χωρίς προσωπική -οικογενειακή ζωή.

Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να είμαστε άνεργοι, να παίρνουμε μεροκάματα πείνας και ταυτόχρονα να πληρώνουμε τα φάρμακα, τους γιατρούς, περισσότερα για την εκπαίδευση, για τη ΔΕΗ, το νερό, τη θέρμανση, το τηλέφωνο, τις μετακινήσεις μας, που αποτελούν στοιχειώδη δικαιώματα και βασικές ανάγκες.

Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να μας αρμέγεται συνεχώς μέσω των ανατιμήσεων των φορολογικών χαρατσιών και άλλων κεφαλικών φόρων και τα κρατικά αυτά έσοδα να δίνονται με χορηγίες, ενισχύσεις, φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές και με άλλους τρόπους στους καπιταλιστές που θησαυρίζουν από τον ιδρώτα μας.

Δεν περιμένουμε να αλλάξετε εσείς, γιατί ποτέ δεν θα αλλάξετε. Θα σταματήσουμε εμείς να παρακολουθούμε παθητικά τη σφαγή μας. Κάθε μέρα θα οργανώνουμε καλύτερα τον αγώνα μας ενάντιά σας. Το ξέρουμε ότι δεν έχετε έλεος απέναντί μας και ούτε θα σταματήσετε να μας ματώνεται αν δεν σας κόψουμε τα χέρια. Και αυτό θα κάνουμε».

Το διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης διαμορφώνεται ως εξής:

– Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις. Διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την Ε.Ε.

– Διεκδικούμε υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ και όλα τα δικαιώματα που αφαιρέθηκαν, υπογραφή ΚΣΣΕ με αυξήσεις.

– Επίδομα ανεργίας στο 80% αυτού του μισθού, σε όλους τους ανέργους, όσο είναι άνεργοι.

– Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, του 8ωρου και 5θήμερου.

– Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη σε όλους τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους.

– Αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ για κάθε φορολογούμενο, 40.000 για το ζευγάρι, προσαυξημένο +5.000 για κάθε παιδί.

– Δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες υγείας – πρόνοιας και εκπαίδευσης σε όλους.

– Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, αντίθετα να μειωθούν τα τιμολόγια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, φυσικού αερίου, ύδρευσης.

– Αποκλειστικά δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους, σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, και 5 χρόνια νωρίτερα στα βαρέα -ανθυγιεινά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ