Λύση στην κρίση μόνο εκτός ΕΕ και ευρώ

johnΠρόταση εξόδου από την κρίση και την καταστροφική λιτότητα κατατέθηκε στην εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Λάρισα με θέμα «Με την εργατική τάξη και το λαό ή με το λόμπυ της Ε.Ε. και του Ευρώ» και με ομιλητές τους Σταύρο Μαυρουδέα, καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Κώστα Παπουλή, μέλος του Μ.Α.Α. και Αγγελο Χάγιο, μέλος της Κ.Σ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Περιφερειακό Σύμβουλο.

Όπως αναφέρθηκε από τους εισηγητές η διέξοδος για τη χώρα και το λαό βρίσκεται στο πάγωμα πληρωμής του χρέους, στην επανδιαπραγμάτευσή του, στην έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. και το ευρώ, στην κυκλοφορία εθνικού μνομίσματος και στην αναδιάρθρωση της παραγωγικής διαδικασίας.

Εκείνο που τονίστηκε ξεκάθαρα είναι ότι εντός ευρώ και Ε.Ε. οι Ελλημνες θα ζήσουν με μισθούς Πακιστάν και συνθήκες αφρικανικών χωρών, ενώ ακόμη και η αστική τάξη θα αντιμετωπίσει προβλήματα.

Εκείνο που σημείωσαν ξεκάθαρα είναι ότι ακόμη και με την πρόταση που κατέθεσαν θα υπάρξουν δυσκολίες, οι οποίες όμως θα είναι σαφώς μικρότερες από αυτέ που μας επιφυλάσσουν κυβέρνηση και δανειστές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ