Κοινωνικό Φροντιστήριο ξεκινά στα Φάρσαλα

Την έναρξη υποβολής αιτήσεων για την παρακολούθηση μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Φαρσάλων, με στόχο τη βοήθεια των οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα διδάκτρων, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αρης Καραχάλιος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος αυτή η δράση απευθύνεται στους μαθητές και τις μαθήτριες που φοιτούν στα Λύκεια και στα Γυμνάσια του Δήμου, ως υποστήριξη για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και για την πρόσβαση στη δωρεάν εκπαιδευτική αρωγή.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Καραχάλιο η επιλογή τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα γίνει βάσει κοινωνικών και εισοδηματικών κριτηρίων, αλλά κύριο μέλημα της δημοτικής αρχής είναι να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις ανάλογα με τη διαθεσιμότητα σε μέρες και ώρες των εθελοντών καθηγητών. Ο τόπος και το πρόγραμμα των μαθημάτων ανά Ενότητα θα κοινοποιηθεί, μετά τη λήξη της υποβολής των αιτήσεων, στους ενδιαφερόμενους.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, έως την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013 στο Γραφείο Δημάρχου (Δ. Καλογερόπουλος, Β. Γκουτζαμάνη) και στο γραφείο του ΟΠΑΚΠΑ (Κ. Δερλός, Ν. Γούσιος, 2ος όροφος Δημαρχείου), προσκομίζοντας:

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας

Εκκαθαριστικό σημείωμα της ΔΟΥ και το έντυπο Ε9.

Εφ’ όσον η οικογένεια δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση:

Υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη ότι δεν υποχρεούται σε φορολογική δήλωση λόγω του χαμηλού εισοδήματος.

Κατά περίπτωση:

α) Απόφαση πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής (για άτομα με αναπηρία)

β) Κάρτα ανεργίας (για άνεργους εγγεγραμμένους γονείς στον Ο.Α.Ε.Δ.)

Η Υπηρεσία του Δήμου μέσω Κοινωνικού Λειτουργού θα διενεργήσει κοινωνική έρευνα, η οποία θα ολοκληρώνει την εικόνα για την οικονομική αδυναμία της οικογένειας.

Η κατάθεση των παραπάνω δικαιολογητικών κρίνεται απαραίτητη έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα φοιτήσουν μαθητές που έχουν πραγματική ανάγκη.

Τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων σε ιεραρχική σειρά:

1. Ανεργία

2. Οικογενειακή Κατάσταση (α) μονογονεϊκή οικογένεια, β) πολύτεκνη, γ) τρίτεκνη)

3. Κατάσταση Υγείας (ΑΜΕΑ)

4. Οικονομική κατάσταση

5. Στέγαση (α) ενοίκιο, β) φιλοξενούμενος, γ) ιδιοκατοίκηση)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ