Έως και 30% κάτω από το μέσο όρο της Ε.Ε των 27 βρίσκεται το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν τη (ΑΕΠ) της χώρας μετά από τέσσερα χρόνια ύφεσης, θέση που την φέρνει στα επίπεδα του ΑΕΠ των πρώην κομμουνιστικών χωρών της Σλοβακίας (επί κομμουνισμού ηταν ενωμένη με την Τσεχία ως Τσεχοσλοβακία), της Ουγγαρίας, την Πολωνίας, και των πρώην σοβιετικών χωρών της Εσθονίας, Λιθουανίας!
Και το κακό δεν είναι ότι μας έφεραν στο επίπεδο της μετακομμουνιστικής Πολωνίας. Το κακό είναι ότι η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να αναδείξει έναν “Λεχ Βαλέσα”
Εκεί μας έφτασαν και από ότι φαίνεται ουδείς θα πληρώσει για το έγκλημα και βέβαια αυτό δείχνει και την ηθική αλλοτρίωση της ελληνικής κοινωνίας που δέχεται να μείνουν ατιμώρητοι οι αυτουργοί του εθνικού εγκλήματος.
Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα της Eurostat. H ευρωπαϊκή υπηρεσία συγκρίνει τις 27 χώρες την τελευταία τριετία χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικούς δείκτες : το ΑΕΠ και την πραγματική κατανάλωση.
Και στους δύο δείκτες την πρωτιά κερδίζει το Λουξεμβούργο, διατηρώντας μία ανοδική τροχιά, σχεδόν συνολικά. Ακολουθεί η Ολλανδία, με μικρή καθοδική τροχιά, η Ιρλανδία ( με σαφή καθοδική τάση), η Αυστρία ( επίσης), η Σουηδία και η Δανία (επίσης).
Η Eurostat επισημαίνει ότι η ευημερία του Λουξεμβούργου σχεδόν ξεπερνά κατά 2,5 φορές τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Η Ολλανδία, η Ιρλανδία, η Αυστρία, η Σουηδία, η Δανία και η Γερμανία ξεπερνούν κατά 20-30% τον μέσο ευρωπαϊκό μέσο. Το Βέλγιο και η Φινλανδία είναι κατά 10-20% πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ η Ιταλία και η Ισπανία βρίσκονται ακριβώς στο μέσο όρο.
Κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο είναι η Κύπρος (-5%), η Μάλτα, η Σλοβενία και η Τσεχία με 20%, η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Σλοβακία, έως 30%, η Εσθονία, η Λιθουανία, η Ουγγαρία και η Πολωνία (-30%), η Λετονία (-40%), ενώ τέλος η Ρουμανία και η Βουλγαρία βρίσκονται στο -50% με -55%.