Αγρότες: Φτάνει πια η κοροϊδία κ. Σαμαρά

Τα επικοινωνιακά παιχνίδια του Πρωθυπουργού της χώρας ότι δήθεν στηρίζει την αγροτική οικονομία και το εισόδημα αγροτών και κτηνοτρόφων,  δεν «πιάνουν» στους αγρότες  που βλέπουν για 5η συνεχόμενη χρονιά την τσέπη τους να αδειάζει, να καλούνται να πληρώσουν διάφορα χαράτσια, να μην μπορούν να επιβιώσουν, υποστηρίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων « η Άνοιξη»., στέλνοντας μήνυμα ότι φτάνει η κοροϊδία.

Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι δεν μπορούν να εκλάβουν παρά μόνο σαν κοροϊδία τον κομπασμό για το 1,1 δις ευρώ που πιστώθηκε στους λογαριασμούς των αγροτών από την Ενιαία ενίσχυση που ούτως ή άλλως είναι χρήματα που δικαιούνται και  θα τα έπαιρναν οι αγρότες  και φυσικά δεν τα δίνει καμιά συγκυβέρνηση.

Επίσης σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός ψεύδεται όταν λέει ότι δόθηκαν από τον Ιούνιο 3 δις στους αγρότες και κτηνοτρόφους από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αφού τα 2,2 δις είναι τα χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης που δεν τα δίνει η κυβέρνηση εκ των οποίων το 80% αυτών των χρημάτων το παίρνει το 20% των μεγαλοαγροτών-επιχειρηματιών και οι υπόλοιποι αγρότες μοιράζονται τα ψίχουλα.

«Τα 25 εκατ. του de minimis σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουν την απώλεια εισοδήματος σε κτηνοτροφία και πτηνοτροφία. Είναι κοροϊδία να μιλάει για τα ψίχουλα της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο αφού οι αγρότες δεν μπορούν να καλλιεργήσουν από την έλλειψη χρημάτων για αγορά μέσων και εφοδίων και με το πετρέλαιο στο 1.5 ευρώ/λίτρο  όταν οι εφοπλιστές όχι μόνο δεν  φορολογούνται αλλά επιδοτούνται  και επιπλέον παίρνουν τράνζιτ πετρέλαιο στα 0.22 λεπτά/λίτρο. Πολύ περισσότερο που ενώ η τιμή του πετρελαίου αυξάνει η συγκυβέρνηση αποφάσισε μείωση της επιστροφής τους ΕΦΚ στους αγρότες  Δηλαδή από τον Ιούνιο η κυβέρνηση έδωσε μόλις 125 εκατ. ευρώ, χρήματα που ούτως ή άλλως  θα τα έπαιρναν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από οποιαδήποτε κυβέρνηση», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Αφού εξαπολύουν επίθεση για το σύνολο της ασκούμενης αγροτικής πολιτικής υπογραμμίζουν ότι το θράσος της συγκυβέρνησης και του Πρωθυπουργού δεν έχει όρια στην κοροϊδία των αγροτών.

Παράλληλα τονίζουν ότι πάει πολύ ο πρωθυπουργός και το υπουργείο να παρουσιάζουν ως κοινωνική πολιτική το γεγονός ότι τα χρήματα που δινόταν σε αυτές τις τριτοβάθμιες οργανώσεις θα δοθούν σε 5000 οικογένειες από 1000 ευρώ. Πέρα από ότι είναι ψίχουλα η αλήθεια είναι πως αυτά τα χρήματα οι τριτοβάθμιες οργανώσεις τα παίρνουν από την εισφορά των αγροτών στον ΕΛΓΑ που αντί να δίνονται για αποζημιώσεις δινόταν εκεί.

«Είναι όμως χρήματα των αγροτών και όχι της κυβέρνησης για να τα διαθέσει όπως θέλει.

Αν θέλει να κάνει κοινωνική πολιτική να κάνει με τους πόρους του Υπουργείου Εργασίας και όχι με τα χρήματα των αγροτών. Αυτά πρέπει να δοθούν για δίκαιες αποζημιώσεις των ζημιών» αναφέρουν και υποστηρίζουν ότι οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού έχουν φανερό και κρυφό στόχο:

Ο φανερός στόχος είναι να προλάβουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ενώ ο κρυφός στόχος είναι να στρέψουν τις άλλες κοινωνικές ομάδες ενάντια στους αγρότες και τους αγώνες τους.

«Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να δυναμώσουν τους αγροτικούς συλλόγους και τις αγωνιστικές Ομοσπονδίες, να συντονίσουν τους αγώνες τους με τους εργαζόμενους και τους εμπόρους και βιοτέχνες στις πόλεις, να αντισταθούν στα άγρια αντιλαϊκά μέτρα, να στρέψουν την πάλη τους ενάντια στην ΚΑΠ, και τους πραγματικούς ενόχους που είναι η αντιαγροτική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και η Ε.Ε.», καταλήγει η ανακοίνωση των τριών ομοσπονδιών. 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ