Εκδηλώσεις των μαθητών της ΚΝΕ

21.12 (4)Στις 15 και στις 21 Δεκέμβρη η ΚΝΕ πραγματοποίησε 2 πολιτικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις  για μαθητές στη Λάρισα. Το Σάββατο 15/12 στα γραφεία του παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ μαθητές γενικών λυκείων πήρανε μέρος στην εκδήλωση με θέμα «95 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα μικρό αφιέρωμα με αφήγηση, βιντεάκια και ζωντανά αγωνιστικά – προοδευτικά τραγούδια που τραγουδήθηκαν από όλους όσους πήρανε μέρος  και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές για το πώς παρουσιάζεται στο σχολείο ο Σοσιαλισμός που γνώρισε η ανθρωπότητα, τα συμπεράσματα που έχει βγάλει το ΚΚΕ για τη Σοσιαλιστική οικοδόμηση τον 21ο αιώνα και πως τα αξιοποιούμε στην πάλη μας σήμερα. Την εισηγητική ομιλία έκανε ο Θάνος Σβώκος μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λάρισας της ΚΝΕ.

Την Παρασκευή 21/12 στον πολυχώρο πολιτισμού «Χορίαμβος» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση των Οργανώσεων Βάσης ΕΠΑΛ και 7ου Γυμνάσιου της ΚΝΕ. Ο τίτλος ήταν «Ο πάγος έσπασε… Ο δρόμος χαράχτηκε… 95 χρόνια από την μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση». 

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Αλέκο Μπαρό μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ.  Στη συνέχεια ακούστηκαν ζωντανά τραγούδια από μαθητές των σχολείων 1ο – 2ο ΕΠΑΛ και 7ο γυμνάσιο. Ο Χρίστος μαθητής Β Λυκείου στο 1ο ΕΠΑΛ  που ασχολείται με το hip – hop έγραψε τραγούδι ειδικά για την εκδήλωση:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ