ΣΥΝΕΚ: Αγωνιστικό προεδρείο στην ΕΛΜΕ

Τη θέση τους υπέρ ενόςκινηματικού αγωνιστικού προεδρείου στην ΕΛΜΕ παρουσιάζουν οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευττικές Κινήσεις. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής: “Με την έναρξη της νέας χρονιάς,  μετά τους ΟΤΑ, η  καταιγίδα μέτρων θα χτυπήσει την εκπαίδευση . Καλούμε τους συναδέλφους σε εγρήγορση, ώστε με ενότητα και αγωνιστικότητα να απαντήσουμε στην επίθεση που θα δεχτούν το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί.

Η κατάργηση των περιοχών μετάθεσης  που συνδέεται προφανώς με συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων και οργανικών θέσεων  με αλλαγές στο ωράριο και  αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις ,η κατασυκοφάντηση του κλάδου που επιχειρείται με τα δημοσιεύματα ,ότι δήθεν η εκπαίδευση κινδυνεύει από 8.500  εκπαιδευτικούς «ψυχικά ασθενείς» , προετοιμάζει κατάλληλα την κοινή γνώμη να δεχτεί με ανακούφιση τις απολύσεις , ενώ είναι εξόφθαλμο ότι αναζητείται άλλοθι για να επιτευχθεί η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων που απαιτεί η τρόικα.

Η πλειοψηφία των συναδέλφων ψήφισε ψηφοδέλτια της Αριστεράς και καταψήφισε την πολιτική της συγκυβέρνησης στην Παιδεία. Το νέο προεδρείο του ΔΣ της ΕΛΜΕ, θα πρέπει να απηχεί τη θέληση των συναδέλφων και να ανταποκρίνεται  στις απαιτήσεις των καιρών . Σεβόμενοι τις αρχές μας, την ετυμηγορία του κλάδου και τις διακηρύξεις μας για ενωτική πορεία της εκπαιδευτικής αριστεράς, δηλώνουμε δημοσίως  ότι θα προτείνουμε προγραμματικό αγωνιστικό  προεδρείο. Καλούμε όλους τους συναδέλφους που πιστεύουν  και θέλουν την  ανατροπή της άδικης και αντεργατικής πολιτικής, αντιστέκονται στις χρεοκοπημένες  πολιτικές ,να στηρίξουν αυτή την επιλογή και να συνταχθούν μαζί μας σε μια αγωνιστική πορεία.

Στο ενωτικό αυτό αγωνιστικό κάλεσμα για κινηματικό αγωνιστικό  μέτωπο είναι αυτονόητο ότι περιλαμβάνουμε και τις άλλες δύο παρατάξεις , την Ενωτική Συνεργασία και την ΕΣΑΚ-ΔΕΕ , που η μη εκπροσώπησή τους στο συμβούλιο της ΕΛΜΕ αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι απώλεια για τον κλάδο, και παρά τις διαφωνίες, μας συνδέει ο αγώνας κατά της πολιτικής των μνημονίων, οι οποίες   απογυμνώνουν , κατεδαφίζουν το δημόσιο σχολείο και απαξιώνουν τους εκπαιδευτικούς. Ο αγώνας αυτός είναι κοινός για όλους μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μεγάλες συγκρούσεις  μπροστά στην λαίλαπα  των καινούριων  μέτρων που έρχονται.

Οι βασικές αρχές της παράταξης μας για τις οποίες δεσμευόμαστε είναι: «Όλα για όλους»(Δικαιοσύνη),«Ολοι μαζί» (Ενότητα), «Ο καθένας για όλους» (Αλληλεγγύη), «Όλα στο φως»(Διαφάνεια»

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ