“Οχι” στις διώξεις για τα διόδια

oxidiodiΕκδήλωση – συζήτηση για τις δίκες του κινήματος κατά των διοδίων, τις πολιτικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρισα ενόψει των δικών, στις 16 και 18 Ιανουαρίου 2013 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, 20 πολιτών από τη Λάρισα & το Βόλο, μελών Πρωτοβουλιών ενάντια στα διόδια, οι οποίοι κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δρόμων και την επιβολή διοδίων. Στην εκδήλωση εισηγήσεις ανέπτυξαν οι κ.κ. Κ. Παπαδάκης, νομικός, Γ. Αρέστης, μέλος της  Σ.Ε.  κατά των διοδίων Β.Α. Αττικής και Γ. Χατζηγιάννης, από την ανοιχτή συνέλευση Μαγνησίας. Ολοι οι ομιλητές έκαναν λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών που θέλουν να αντιδράσουν σημειώνοντας ότι σήμερα στην Ελλάδα καταπατούνται βάναυσα ελευθερίες και δικαιώματα.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος – Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου ΔΠΘ, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκδήλωση, ενώ τη στήρθξή του εξέφρασε και ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Γελαλής που δεν παρέστη λόγω υποχρεώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους διωκόμενους και η Ανοιχτή συνέλευση Μαγνησίας καλούν σε πανθεσσαλική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στους διωκόμενους, το Σάββατο 12/1 στις 12μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ