Λαϊκή συνέλευση για κλιμάκωση του αγώνα στον Αμπελώνα

synelamΗ επιτροπή αγώνα για φθηνό νερό, δήμου Τυρνάβου, συγκαλεί τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου λαϊκή συνέλευση στις 6 μ.μ. στο παλαιό Δημαρχείο Αμπελώνα (πάνω από την ΑΤΕ), με θέμα την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα πιστεύοντας ότι πρέπει να μαζικοποιηθεί και να αναδείξει εκ νέου τα αιτήματα για φθηνό νερό συνδέοντάς τα με τα πιεστικά προβλήματα διαβίωσης των δημοτών, όλου του λαού αφού το νερό, το ρεύμα, η κατοικία και η υγεία, είναι κοινωνικά αγαθά.

Η επιτροπή αγώνα διεκδικεί:

–  0,25 λεπτά στα πρώτα 100 κ.μ., 0,36 λεπτά μέχρι τα 200 κ.μ., 0,42 λεπτά μέχρι τα 300 κ.μ., κοκ,

–  ΧΩΡΙΣ ειδικό τέλος (80%),

–  ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ 23% επί του ειδικού τέλους,

–  ΧΩΡΙΣ ελάχιστη κατανάλωση, και να ισχύσουν αυτά από τον Μάρτιο του 2011 και εντεύθεν,  σε ΟΛΟ το Δήμο Τυρνάβου.

Διεκδικεί επίσης φθηνό ρεύμα, κατοικία, δημόσια υγεία.

Σε ανακοίνωση της επιτροπής αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο 16μηνος ασταμάτητος αγώνάς μας, μας έδειξε ότι όταν ο λαός δεν κάμπτει γόνυ των αφεντάδων,  τότε οι τελευταίοι σταματούν και μένουν ενεοί, χρησιμοποιώντας όλα τα ύπουλα μέσα για να μας χτυπήσουν, να μας παραπλανήσουν και να μας εκφοβίσουν. Αλλά εμείς δεν πτοούμαστε, ούτε δειλιάζουμε, ακόμα και με δικαστικές διώξεις αλλά και αν χρειαστεί σώμα με σώμα θα παλέψουμε για το δικαίωμα μας να ζήσουμε στα σπίτια μας, στον τόπο μας….

Η Επιτροπή Αγώνα τονίζει ότι η λύση των προβλημάτων γίνεται μόνο με βάση τα αιτήματα των κατοίκων και όχι με την ποινικοποίηση των αγώνων. Ευχαριστεί  όλους όσους συμπαραστέκονται στον αγώνα μας, και προσκαλεί όλους να ενωθούν με την Επιτροπή Αγώνα και να συμπορευτούν σε αυτόν τον κοινό Αγώνα για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τούτην την απειλή στις ίδιες τις ζωές μας. Αποδείξαμε ότι όταν είμαστε ενωμένοι, τότε μόνο φοβούνται αυτοί που παίρνουν αποφάσεις για εμάς, χωρίς εμάς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ