Με όπλα κατά των κεντρικών γραφείων της ΝΔ

Ένοπλη επίθεση με καλάσνικοφ στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δυο άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πλησίασαν το κτίριο και πυροβόλησαν με καλάσνικοφ χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Το σημείο έχει αποκλειστεί από αστυνομικούς, οι οποίοι προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών.

Στις έρευνες συμμετέχει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Όπως είπε στον Βήμα 99,5, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, οι δύο άγνωστοι πυροβόλησαν εννέα φορές με καλάσνικοφ. Οι δράστες στόχευσαν και προς το δεύτερο όροφο, όπου βρίσκεται και το γραφείο του προεδρου, Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα, βρέθηκε μία σφαίρα στο πάτωμα του γραφείο του πρωθυπουργού.

Την απερίφραστη καταδίκη της ΔΗΜΑΡ για το περιστατικό αυτό εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος. «Πρόκειται για ακραία τρομοκρατική ενέργεια. Ευτυχώς που δεν είχαμε θύματα. Ας ευχηθούμε αυτό το συμβάν να είναι το τελευταίο» τόνισε, εκφράζοντας το φόβο  ότι αν συνεχιστούν οι επιθέσεις αυτές θα υπάρξουν θύματα.

«Εμείς χωρίς μισόλογα ανοίγουμε μέτωπο με τη βία, όποιο περίμβλημα και αν την περιβάλλει. Η βία είναι φασισμός. Θα πρέπει όλος ο πολιτικός κόσμος να υψώσει τείχος απέναντι στη βία. Σε αυτή τη φάση δεν χωρούν μισόλογα, αστερίσκοι και συμψηφισμοί» πρόσθεσε.

Για επικίνδυνη κλιμάκωση των επιθέσεων αυτών έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι «τέτοιες ενέργειες είναι απόλυτα καταδικαστέεες από τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Αυτές οι ενέργειες σπέρνουν το φόβο και τον τρόμο και αποπροσανατολίζουν από τα προβλήματα της εποχής μας. Εύχομαι οι ενέργειες αυτές να μην αξιοποιούνται με στρατηγική που υπονομεύει τη Δημοκρατία».

Ο κ.Σκουρλέτης τόνισε ότι πρόκειται για στοχοποίηση της ίδιας της Δημοκρατίας και στρέφοντας τα βέλη του κατά της ΝΔ είπε: «Ελπίζω σήμερα να μην πει ότι η αντιπολίτευση επιδίδεται σε επιθέσεις με καλάσνικοφ εναντίον μας».

Επιτιθέμενος κατά της ΝΔ πρόσθεσε, επίσης, τόνισε ότι δρα σαν ακροδεξιάπου συναγωνίζεται τη Χρυσή Αυγή.

«Η υπόθεση έχει ένα άρωμα περίεργο που πρέπει να ψάξουμε. Είναι ένα σχέδιο που έχει πολλές πλευρές. Θα πρέπει να δούμε εάν υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ αυτών που οργανώνουν τις επιθέσεις και πολιτικών κέντρων που δημιουργούν κλίμα εμφυλίου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ