Εβδομάδα πανεκπαιδευτικής δράσης από την ΟΛΜΕ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προτείνει συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης σε μια προσπάθεια να σταματήσει η λαίλαπα των μέτρων που υιοθετεί η κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα η ΟΛΜΕ που ζητά κοινούς αγώνες και με τη ΔΟΕ προτείνει:

Κήρυξη εβδομάδας πανεκπαιδευτικής δράσης, μαζί με τη ΔΟΕ, από 4-8 ή 11-15 Μαρτίου 2013 (η τελική απόφαση για την ημερομηνία θα παρθεί στη Γεν. Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ έτσι ώστε να συμπέσουν οι ημερομηνίες με ενδεχόμενες κινητοποιήσεις άλλων κλάδων), που θα περιλαμβάνει τα παρακάτω:

– 48ωρη απεργία (επισημαίνουμε πως ιδιαίτερα για την απόφαση της απεργίας, απαιτείται να διασφαλιστεί η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων εκπαιδευτικών – μελών των ΕΛΜΕ. Για το λόγο αυτό καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται για να είναι η απόφαση όσο το δυνατόν πιο μαζική και όχι μόνο από αποφάσεις Δ.Σ.).

– συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις

– συσκέψεις ενημέρωσης και κοινών δράσεων με τους συλλόγους και τις ενώσεις γονέων

– συσκέψεις ενημέρωσης συντονισμού δράσεων  με σωματεία από όλους τους χώρους εργαζομένων σε τοπικό επίπεδο

– διαμαρτυρίες και αποκλεισμούς στις Περιφερειακές διευθύνσεις Εκπαίδευσης

– νέες Γενικές Συνελεύσεις στις 8/3/13 ή στις 15/3/13 και Γ.Σ. προέδρων στις 9/3/13 ή στις 16/3/13 (ανάλογα με την τελική απόφαση για την εβδομάδα πανεκπαιδευτικής δράσης) για τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Ο ΟΛΜΕ ζητά επίσης την πραγματοποίηση καμπάνιας για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας, για τις επιπτώσεις των πολιτικών των μνημονίων στους εκπαιδευτικούς και την εκπαίδευση και την αναγκαιότητα ανάπτυξης κοινού μετώπου για την ανατροπή τους.

Επιδιώκει τον αγωνιστικό συντονισμό δράσης μας με άλλες ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Συμμετέχει και ενισχύει τις κινητοποιήσεις σε πανδημοσιοϋπαλληλικό ή και πανεργατικό επίπεδο.

Παράλληλα καλεί τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να πάρουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις Γ.Σ. και στη λήψη των αποφάσεων. Προτείνει να αφιερωθεί χρόνος για τη συζήτηση της εισήγησης σε κάθε σύλλογο διδασκόντων με την παρουσία εκπροσώπων των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ.

Επίσης αγωνίζεται για τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην Πανεργατική Απεργία της 20ης  Φλεβάρη και τα Συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλες τις πόλεις. Για λόγο αυτό θα πρέπει να οργανωθούν περιοδείες σε όλα τα σχολεία με ευθύνη των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ.

Τέλος σημειώνει ότι η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23/2 στην Αθήνα.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com