Αστυνομικοί τραυμάτισαν αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας

geor4Με τη χρήση χημικών και γκλόμπς οι αστυνομικοί επιχείρησαν σήμερα το απόγευμα να απομακρύνουν από τον άξονα ΠΑΘΕ τους δεκάδες αγρότες που είχαν ανέβει στη νέα ε.ο. και πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία. Η δυναμική επέμβαση της αστυνομίας προκάλεσε τραυματισμούς σε πολλούς αγρότες και όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποί τους 4 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών κάνουν λόγο για άνανδρη επίθεση σε άτομα που ήταν καθισμένα και επιρρίπτους ευθύνες στον διευθυντή Αστυνομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας επειδή όπως τονίζουν ήταν αυτός που συντόνιζε την επιχείρηση και χαρακτηρίζουν ηθικό αυτουργό των επιθέσεων αυτών που έχουν ως στόχο την τρομοκράτηση των αγροτών τον ίδιο τον πρωθυπουργό που είναι ο εμπνευστής της βίαιης καταστολής όλων των κινητοποιήσεων.

Παράλληλα οι αγρότες υποστήριξαν ότι αστυνομικοί από το πρωί σήμερα προχωρούσαν αναίτια σε εξακρίβωση στοιχείων αγροτών νεαρής ηλικίας που βρισκόταν στο μπλόκο.

Το κλίμα πάντως μετά και τα σημερινά επεισόδια στο μπλόκο της Νίκαιας είναι εκρηκτικό με τους αγρότες να υποστηρίζουν ότι θα δυναμώσουν τον αγώνα τους απαντώντας στην προσπάθεια τρομοκράτησής τους.

Νέα μπλόκα σε Τύρναβο και Δαμάσι

Την απόφασή τους να συνεχίσουν ακόμη πιο μαζικά και πιο δυναμικά τον αγώνα τους δημοσιοποιούν για μια ακόμη φορά σήμερα

οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας μετά μάλιστα τη δημιουργία δύο νέων μπλόκων στον Τύρναβο και το Δαμάσι. Ετσι πλέον ο νομός έχει 4 αγροτικά μπλόκα που συντονίζουν τον αγώνα τους με στόχο να ασκήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση.

Στη σημερινή τους ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν τη στήριξή τους και στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης αναφέρουν τα εξής:

«Βρισκόμαστε στο ίδιο αγωνιστικό μετερίζι με τους συμμάχους μας, τους εργάτες και τους υπάλληλους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, τους μαγαζάτορες και τους μικροεπαγγελματίες, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.

Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα για κοινή δράση, με τη δυναμική μας παρουσία στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 20 Φλεβάρη να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση.

Μένουμε αταλάντευτοι στο στόχο μας: Πιέζουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, την κυβέρνηση για να την αναγκάσουμε ν’ ασχοληθεί, στα σοβαρά, με τα ζωτικά προβλήματά μας, να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας.

Θα βάλουμε τα δυνατά μας για το πετύχουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε όποια μορφή πάλης χρειαστεί. Θ’ αξιοποιήσουμε κάθε στήριξη και αρωγή.

Συνάδελφοι

Δεν μας φοβίζει ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία!

Θα δώσουμε στην κυβέρνηση να καταλάβει ότι δε θα μας γονατίσει με τα ρόπαλα των ΜΑΤ, δεν θα μας σταματήσει με τις κλούβες της αστυνομίας. Ψύχραιμοι και αποφασιστικοί, θα αντιμετωπίσουμε την κυβερνητική πυγμή.

Δεν μας πτοεί η άρνηση του πρωθυπουργού να συναντηθεί με τους εκπροσώπους μας. Απλώς, για μια ακόμα φορά, διαπιστώσαμε ποιός είναι με μας και ποιός ενάντια μας.

Ο κ. Σαμαράς έδειξε, καθαρά, ποιών τα συμφέροντα υπηρετεί και τα σχέδια εξυπηρετεί. Δε δέχτηκε να συναντηθεί και να συζητήσει, έστω και μια φορά, με τους εκπροσώπους της φτωχής αγροτιάς, αλλά συναντιέται και συζητάει, καθημερινά, με τους εκπροσώπους της πλουτοκρατίας. Των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων που εκμεταλλεύονται το δικό μας μόχθο, το μόχθο όλων των εργαζομένων.  Συνεργάζεται μαζί τους για την σχεδίαση και την αποδοτικότερη εφαρμογή  της αντιλαϊκής πολιτικής, τους παίρνει μαζί του στα ταξίδια του και στις συναντήσεις με ξένους ηγέτες, όπως στο Κατάρ και στη Γερμανία.

Θα αντιπαλέψουμε κάθε προσπάθεια για διάσπαση του αγώνα μας, όπως επιχειρεί και η κυβέρνηση με την οργάνωση ξεχωριστών συναντήσεων και με επιλεκτικές υποσχέσεις για ικανοποίηση επιμέρους διεκδικήσεων. Επιμένουμε στην αξίωσή μας για συνάντηση της επιτροπής εκπροσώπων των μπλόκων με διευρυμένο κυβερνητικό κλιμάκιο.

Συνάδελφοι

Η δύναμή μας είναι το δίκιο μας, ισχύς μας η λαϊκή, αγωνιστική συμμαχία!

Παλεύουμε για την επιβίωσή μας. Για να μην μας πάρουν τα χωράφια και μας πετάξουν στον Καιάδα του ξεκληρίσματος, της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Ο λαός μας είναι με το μέρος μας, συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα μας. Γιατί ξέρει ότι εμείς, με τη δουλειά μας, μπορούμε να τους εξασφαλίσουμε φτηνή και υγιεινή τροφή και ένδυση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα στις μέρες που περνάμε. Αν η αγροτική παραγωγή φύγει από τα χέρια μας και περάσει, εξολοκλήρου, στα χέρια των  μεγαλοαγροτών και αγροτοβιομηχανικών μονοπωλίων, τότε ο λαός μας θα είναι έρμαιο των «διατροφικών σκανδάλων», όπως κι αυτό με το αλογίσιο κρέας, που αποκαλύφθηκε τις τελευταίες μέρες.

Η δικιά μας προοπτική αλλά και το συμφέρον όλου του λαού, βρίσκεται σε μια διαφορετική οργάνωση της αγροτικής παραγωγής, που θα παίρνει υπόψη τις παραγωγικές  δυνατότητες της χώρας και κάθε  περιοχής, θα σχεδιάζεται κεντρικά, θα στηρίζεται στον παραγωγικό συνεταιρισμό, στην κρατική βιομηχανία εφοδίων και στην κρατική επιστημονική στήριξη, για να μπορεί να εφοδιάζει με φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα  τον εργαζόμενο λαό.

Συνάδελφοι

Μπορούμε αυτή τη μάχη να την κερδίσουμε!

Απέναντί μας έχουμε την τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ που, όπως απέδειξε και με τις πράξεις της, μας εχθρεύεται και μας αντιπαλεύει. Δεν είναι δική μας κυβέρνηση, είναι των εκμεταλλευτών μας. Των εμποροβιομηχάνων που μας πουλούν πανάκριβα  τα αγροτικά μέσα και εφόδια, εκτοξεύοντας στα ύψη τα κόστος παραγωγής, που αγοράζουν «κοψοχρονιά» τα προϊόντα μας, ή τα παίρνουν χωρίς καν να μας πληρώσουν και τα πουλούν πανάκριβα στους καταναλωτές, κερδοσκοπώντας ασύστολα.

Είναι η κυβέρνηση που επιχειρεί να μας εξοντώσει με τα απανωτά χαράτσια και τους βαρείς φόρους, κλέβοντας ακόμα και τα «τελευταία ψιλά» που έχουν απομείνει στις τσέπες μας.

Στηριγμένοι στους φίλους μας, θ’ αντιμετωπίσουμε τους εχθρούς μας. Σύνθημά μας είναι  «ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ».

Ενισχύουμε και περιφρουρούμε τα μπλόκα. Οργανώνουμε περιοδείες και λαϊκές συνελεύσεις στα χωριά, καλώντας όλους τους αγρότες να μπουν στον αγώνα.

Δυναμώνουμε τη λαϊκή συμμαχία. Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα, όλους τους μαζικούς φορείς  του λαϊκού κινήματος  να εντείνουν την αγωνιστική στήριξη στην πάλη μας».

πηγή: www.press-a.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com