Στο πλευρό των εμπόρων το ΙΝΚΑ Θεσσαλίας

1INKAΤο ΙΝ.ΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ θεωρώντας ότι έμποροι και καταναλωτές δεν είναι αντίπαλοι, αλλά σύμμαχοι και συνεργάτες καθώς και οι έμποροι είναι καταναλωτές, μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας αναλαμβάνει πρωτοβουλία στήριξης των εμπόρων της Λάρισας και τόνωσης της τοπικής αγοράς.

1.         Για το μέτρο των αποδείξεων

Σαφώς και πρέπει να εκδίδονται αποδείξεις και οι περισσότεροι έμποροι το κάνουν. Ο συνειδητοποιημένος καταναλωτής ζητούσε και ζητά απόδειξη. Είναι όμως περιττό ως μέτρο γιατί δεν λύνει το θέμα της φοροδιαφυγής διότι όταν υπάρχουν εμπορικά καταστήματα, οι ιδιοκτήτες των οποίων προτιμούν να μην έχουν θέρμανση και τον απαραίτητο φωτισμό ώστε να μείνουν ανοιχτοί, τα χαράτσια της εφορίας και το κλείσιμο της στοιχειώδους χρηματοδότησης από τις Τράπεζες, τότε το μέτρο «ΔΕΝ πληρώνω, χωρίς απόδειξη» φαντάζει ουτοπικό. Σε λίγο εάν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση και η χωρίς προοπτική ανάπτυξης πολιτική τότε οι έμποροι δεν θα (χτυπάνε) εκδίδουν αποδείξεις γιατί δεν θα μπαίνει κανένας στα καταστήματα.

2. Το ΙΝ.ΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ προτρέπει τους Λαρισαίους καταναλωτές να στηρίξουνε ανάλογα με την αγοραστική τους δύναμη τους Λαρισαίους εμπόρους. Άλλωστε σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΙΝ.ΚΑ οι καταγγελίες καταναλωτών για την ντόπια αγορά κυμαίνονται σε μονοψήφιο νούμερο σε σχέση με μεγάλες αλυσίδες πολυεθνικών εταιρειών. Στην κρίση που βιώνουμε πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι. Η τοπική κοινωνία πρέπει να αναπτύξει πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς.

3. Σ΄ αυτό το πνεύμα λοιπόν το ΙΝ.ΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ανακοινώνει πως δύναται να συνδράμει δωρεάν σε επίπεδο συμβουλής τους Λαρισαίους εμπόρους. Έτσι λοιπόν ο Λαρισαίος έμπορος θα μπορεί να δέχεται δωρεάν τις νομικές υπηρεσίες του ΙΝ.ΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

Επίσης το ΙΝ.ΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ζητά άμεση τροποποίηση του Ν.3869/2010 και την υπαγωγή σ΄ αυτόν και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, διότι δεν είναι όλοι οι έμποροι ανώνυμες εταιρείες, στην πλειοψηφία τους είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. 

Τα γραφεία του ΙΝΚΑ είναι στη διάθεση κάθε τοπικού συλλόγου και φορέα αλλά και πολίτη μεμονωμένα, οι οποίοι μπορούν να καταθέσουν προτάσεις για συνεργασία και συντονισμό δράσης σε όλα τα επίπεδα.

Υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας πως την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο το ΙΝ.ΚΑ ανακοινώνει τα κριτήρια για την υπαγωγή στην δωρεάν δικαστική συνδρομή των  υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ