Μεγάλη συμμετοχή στην απεργία ζητούν συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ

syrΕνόψει της 24ωρης πανεργατικής, πανελλαδικής απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς Λάρισας εξέδωσε ανακοίνωση, καλώντας όλες και όλους τις/τους εργαζόμενες/ους του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα του ν. Λάρισας, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία, να συμμετάσχουν δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση (συγκέντρωση και πορεία) στη Λάρισα. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

«Η καταστροφική και βαθιά αντιδημοκρατική πολιτική που ακολουθεί η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, της ισοπέδωσης των μισθών και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων διαπερνά πλέον κάθε χώρο δουλειάς –σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα- και οδηγεί τους εργαζόμενους στην κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση και στον «καιάδα» της ανεργίας, που έχει εκτιναχτεί πλέον σε επίπεδα κοινωνίας πλήρως κατεστραμμένης. Επιπλέον, η επίθεση ενάντια στο δημόσιο τομέα, ενάντια στα δημόσια, κοινωνικά αγαθά με τα “λουκέτα” σε νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων και το ενιαίο μισθολόγιο-“φτωχολόγιο” κατεδαφίζει τα απομεινάρια των δημόσιων κοινωνικών δομών και του κράτους πρόνοιας και στέλνει τον λογαριασμό σε όλους τους πολίτες. Η πολιτική αυτή του “ακρωτηριασμού” εργασιακών δικαιωμάτων, μισθών και συντάξεων συνοδεύεται από μια πρωτοφανή, ληστρική φορολογική πολιτική.

Ο στόχος αυτής της επίθεσης ενάντια στην κοινωνία είναι η πλήρης “κινεζοποίηση” των εργαζομένων, ώστε να δουλεύουν για εξευτελιστικούς μισθούς και μεροκάματα για χάρη της κερδοφορίας μια χούφτας πολυεθνικών εταιρειών και των ντόπιων ολιγαρχών.

Απέναντι σε αυτήν τη βάρβαρη πολιτική δεν έχουμε άλλη επιλογή από την αντίσταση και την αντεπίθεση, προκειμένου να επιβιώσουμε ως κοινωνία και για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια, να σταματήσουμε τη φορομπηχτική πολιτική, να επιβάλλουμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, να εθνικοποιήσουμε-κοινωνικοποιήσουμε το τραπεζικό σύστημα προς όφελος του ελληνικού λαού και της κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.

Το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς Λάρισας καλεί όλες και όλους τις/τους εργαζόμενες/ους του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα του ν. Λάρισας, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία, να συμμετάσχουν δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση (συγκέντρωση και πορεία) στη Λάρισα».

Προσυγκέντρωση Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και ώρα 10π.μ. Παπακυριαζή & Παπαναστασίου, Λάρισα

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ