Δανειστική Βιβλιοθήκη Στο Λύκειο Γόννων

302Με πολύ κόπο, μεράκι και πείσμα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβρη, τα παιδιά της Α’ Λυκείου του Γενικού Λυκείου Γόννων, στο πλαίσιο ενός Project, για τη δημιουργία μιας δημόσιας δανειστικής βιβλιοθήκης στο χώρο του σχολείου. Έτσι μετά από πέντε μήνες σκληρής δουλειάς πέτυχαν το στόχο τους και νοιώθουν χαρούμενοι και ικανοποιημένοι. Η βιβλιοθήκη είναι έτοιμη με στόχο να προσφέρει τα βιβλία της τόσο στους μαθητές όσο και στην ευρύτερη τοπική κοινωνία, να δώσει ώθηση για περισσότερη αγάπη στο διάβασμα και να προσελκύσει τους φίλους του βιβλίου σε έναν κόσμο διαφορετικό.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι μαθητές : Θάνος Γκουγκουλιάς, Ελένη Ζαβλιάκη, Νίκος Ζαβλιάκης, Στέλιος Ζυγομήτρος,  Κλεοπάτρα Κοντογιάννη, Μαρία Λούγκου, Μαρία Μπαρμπαγιάννη, Μανώλης Ντόι, Ελευθερία Ριζούλη, Θοδωρής Ριζούλης, Ασημίνα Σουμέλα και Ιωάννα Στρούλιου. Υπεύθυνη καθηγήτρια είναι η κ. Αγορή Σιλιντζή.

Παρά τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση, όταν υπάρχει θέληση και άνθρωποι με κοινά ενδιαφέροντα και πείσμα για δουλειά μπορούν να κάνουν αρκετά πράγματα χρήσιμα για τους ίδιους αλλά και την τοπική κοινωνία. Το μουσείο παιδείας στο Δημοτικό σχολείο, η βιβλιοθήκη στο Λύκειο, καθώς και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις που θα μπορούσαν να πλαισιώσουν αυτές τις προσπάθειες, είναι δείγματα ποιοτικής αναβάθμισης στο χωριό μας και θα πρέπει εκτός από τους μαθητές τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να τα στηρίξουμε όλοι – φορείς και δημότες – με όλες μας τις δυνάμεις.

dzg10.blogspot.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ