Εκθεση αντικειμένων της Βουγιουκλάκη για φιλανθρωπικό σκοπό

vugiuklΜία έκθεση που συγκεντρώνει  κοστούμια  και  προσωπικά αντικείμενα της πιο δημοφιλούς, της πιο αγαπημένης ηθοποιού του ελληνικού σινεμά, δεν μπορεί παρά να αποτελέσει ένα ιδιαίτερο πολιτιστικό γεγονός για τη Λάρισα, αν όχι για όλη την Ελλάδα. Μια λαμπερή έκθεση με τίτλο «Έχω ένα μυστικό», που είναι αφιερωμένη στη μνήμη της μεγάλης μας ηθοποιού Αλίκης Βουγιουκλάκη εγκαινιάζεται το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και ώρα 8 μ.μ στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο (αίθουσα «Τάκης Τλούπας») και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 2 Μαρτίου.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας –  Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και έσοδα της θα διατεθούν για τις ανάγκες, τους σκοπούς και το σπουδαίο έργο που επιτελεί ο «Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Λάρισας».

Στο πλαίσιο αυτό δόθηκε συνέντευξη τύπου χθες το πρωί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό, την Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, την διοικητικά υπεύθυνη στις δομές του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Λάρισας κ. Έλλη Νικοπούλου, τον γ.γ. του συλλόγου κ. Σωτ. Γεροκώστα, αλλά και τον εκπρόσωπο της διοργανώτριας εταιρείας Vstar productions κ. Νικ. Ζαφείρη.

Μιλώντας για την έκθεση, ο κ. Αγοραστός τόνισε: «Η εκδήλωση είναι μία προσπάθεια αλληλεγγύης και προσφοράς. Ταυτόχρονα, όμως, αποτελεί και μία ευκαιρία να θυμηθούμε τη μεγάλη μας ηθοποιό Αλίκη Βουγιουκλάκη. Είμαστε αρωγοί ως Περιφέρεια Θεσσαλίας σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια που γίνεται, διότι θέλουμε να βοηθήσουμε τον Σύλλογο Αυτιστικών Ατόμων. Ιδιαίτερα τώρα που η χώρα μας βιώνει πολύ δύσκολες ώρες εξαιτίας της γενικευμένης κρίσης, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη να στηρίξουμε τέτοιες προσπάθειες που προάγουν τις έννοιες της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης στον συνάνθρωπο».

Η κ. Καραλαριώτου αναφέρθηκε στις κοινωνικές διαστάσεις της εκδήλωσης, επισημαίνοντας συγκεκριμένα: «Νοιώθουμε εξαιρετικά τυχεροί διότι στην περιοχή μας δραστηριοποιούνται σύλλογοι και  φορείς με κοινωνικό χαρακτήρα που όλοι ανεξαιρέτως επιτελούν  εξαιρετικά πλούσιο, αξιέπαινο και σημαντικό έργο. Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Λάρισας προσφέρει χρόνια τώρα ουσιαστική πληροφόρηση και υποστήριξη στα άτομα με αυτισμό καθώς και στις οικογένειές τους.  Ο άνθρωπος, οι ανάγκες, οι ιδιαιτερότητές του, θα βρίσκονται πάντοτε στο επίκεντρο της κοινωνικής μας φιλοσοφίας αλλά και της δράσης μας.

Η αρωγή μας ως Αντιπεριφέρεια Λάρισας στην εκδήλωση με τα κοστούμια και τα αντικείμενα της αγαπημένης Αλίκης Βουγιουκλάκη είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως ένδειξη αληθινής συμπαράστασης στον Σύλλογο Ατόμων με Αυτισμό για το κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί στην περιοχή μας. Καλούμε όλους τους Λαρισαίους να επισκεφτούν την έκθεση και να ενισχύσουν με αυτόν τον τρόπο τις δράσεις του Συλλόγου».

Η κ. Νικοπούλου, αφού ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, τη διοργανώτρια εταιρία Vstar productions, αλλά και τον κ. Παπαμιχαήλ που διέθεσε τα κοστούμια και τα προσωπικά αντικείμενα της μεγάλης ηθοποιού, αναφέρθηκε στις δράσεις και το έργο του Συλλόγου κατά τα 15 χρόνια λειτουργίας του, στις δομές που διαθέτει, καθώς και στο εκτεταμένο δίκτυο των εθελοντών του και τόνισε συγκεκριμένα: «Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Λάρισας είναι ο μόνος φορέας στην περιοχή της Θεσσαλίας που, μέσω των δομών του, παρέχει  υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας κι εκπαίδευσης για τα αυτιστικά  άτομα –παιδιά κι ενήλικες -. Δυστυχώς στο πλαίσιο της κρίσης υπάρχει  υποχρηματοδότηση των δομών μας, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον δυσχέρεια στην πραγματοποίηση των δράσεών μας».

Τέλος, ο κ. Ζαφείρης, αφού μετέφερε χαιρετισμό του γιου της Αλίκης Βουγιουκλάκη, κ. Γιάννη Παπαμιχαήλ, ο οποίος και θα παρευρίσκεται αύριο στα εγκαίνια της έκθεσης, αναφέρθηκε στα εκθέματα της έκθεσης της «εθνικής μας σταρ»: «Αποτελεί τιμή και χαρά για εμάς προσωπικά αλλά και για τη Λάρισα συνολικά, το γεγονός ότι η έκθεση με τα κοστούμια και τα αντικείμενα της Αλίκης Βουγιουκλάκη φιλοξενείται για πρώτη φορά εκτός Αθηνών και μάλιστα γίνεται με σκοπό να ενισχύσει οικονομικά τον Σύλλογο αυτιστικών ατόμων και το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί. Πρόκειται για μία πολύ αξιόλογη έκθεση στην οποία ο επισκέπτης θα μπορέσει να θαυμάσει, μεταξύ άλλων, ένα θεατρικό καμαρίνι με προσωπικά αντικείμενα της  μεγάλης μας ηθοποιού. Επίσης, θα διαμορφωθεί ένα σκηνικό το οποίο θα προσομοιάζει με σχολική αίθουσα και θα μεταφέρει τον επισκέπτη στην κινηματογραφική ατμόσφαιρα της ταινίας «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο».

Ωραία μου κυρία….Αλίκη

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν η πιο δημοφιλής ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου. Το ταλέντο της, το σκέρτσο της, η θηλυκότητά της, το παιδί που έκρυβε μέσα της ήταν χαρακτηριστικά της στοιχεία… Προσωποποιούσε την αέναη νιότη, τη ζωντάνια, την αστείρευτη χαρά της ζωής και δυναμικότητας του ανθρώπου. Ακόμη και 17 σχεδόν χρόνια μετά τον πρόωρο θάνατό της, η Αλίκη Βουγιουκλάκη συνεχίζει να μας κλείνει όλο χάρη το μάτι και να μας χαμογελά μέσα από τις ταινίες της. Η Αλίκη στην πραγματικότητα δεν «έφυγε»  ποτέ… 

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν για πρώτη φορά από κοντά θεατρικά κοστούμια από παραστάσεις όπως «Βίκτωρ Βικτώρια», «Εβίτα», «Εύθυμη χήρα», «Ωραία μου κυρία» και από τη «Μελωδία της ευτυχίας», η οποία αποτέλεσε και τo κύκνειο άσμα της αξέχαστης ηθοποιού, θρυλικά φορέματα από μεγάλες της κινηματογραφικές επιτυχίες όπως «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια», «Το δόλωμα» και «Η νεραϊδα και το παλικάρι», καθώς επίσης και προσωπικά της αντικείμενα όπως η κρέμα της, το κραγιόν της, η βούρτσα που χρησιμοποιούσε και το αγαπημένο της κομπολόι, πλαισιωμένα από μία σειρά φωτογραφικών της πορτρέτων, σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό που επιμελήθηκαν οι διακοσμήτριες Βάσω Ψαράκη και Βάνα Πούσια.

Το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση καθημερινά τις ώρες 10:00 – 13:30 και 18:00 – 21:30.

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ κανονικό, 5 ευρώ φοιτητικό – εκπαιδευτικό

Για οργανωμένες επισκέψεις και πληροφορίες σχετικά με την έκθεση, τηλέφωνο επικοινωνίας: 6931539358

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ