Κλιμακώνουν και περιμένουν τους υπουργούς οι αγρότες

$RCRONT8Στην απόφαση για κλιμάκωση του αγώνα με συμβολικούς αποκλεισμούς των ε.ο. μέχρι και τη Δευτέρα που θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση εκπροσώπων τους με το κυβερνητικό κλιμάκιο κατέληξαν οι εκπρόσωποι των αγροτών από διάφορα μπλόκα όλης της χώρας που μετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια. Βάσει της απόφασης μετά τη συνάντηση θα υπάρξει εκ νέου σύσκεψη που θα εκτιμήσει τα αποτελέσματα και θα αποφασίσει για τα επόμενα βήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με παρέμβαση της γ.γ. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγας κλείστηκε τελικά σήμερα το ραντεβού μεταξύ αγροτών και κυβερνητικού κλιμακίου η οποία, όπως ανέφερε στην πανελλαδική συνάντηση αγροτών από όλα τα μπλόκα ο Β. Μπούτας, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην Αθήνα και στην οποία θα συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας και Περιβάλλοντος κ.κ. Στουρνάρας, Τσαυτάρης, Βρούτσης και Λιβιεράτος αντίστοιχα.

Η Σ.Ε. του μπλόκου Νίκαιας

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του Μπλόκου της Νίκαιας χαιρετίζει τους χιλιάδες αγρότες, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους,

που συμμετείχαν στην κινητοποίηση στο μπλόκο της Νίκαιας μετά το τέλος των απεργιακών συγκεντρώσεων της 20ης Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρει το άνοιγμα της ΠΑΘΕ ενάντια στην κρατική καταστολή και αυταρχισμό που βιώνουν οι αγρότες 25 μέρες στα μπλόκα του αγώνα δείχνει τις τεράστιες δυνατότητες που έχει ο κοινός αγώνας, η κοινή δράση και η συμμαχία αγροτών, εργατών, επαγγελματοβιοτεχνών, νεολαίας, όλων των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την βάρβαρη κρίση, βιώνουν την φτώχεια και οδηγούνται στην εξαθλίωση.

«Τα επικοινωνιακά παιχνίδια της Κυβέρνησης μέσω μερίδας των ΜΜΕ ότι δήθεν «επέτρεψε» την διέλευση των αγροτών και εργαζομένων και την κατάληψη της ΠΑΘΕ δεν μας αφορούν. Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι δεν θα επιτρέψει να παραμείνει κλειστή η εθνική οδός ούτε ένα λεπτό έπαψαν να ισχύουν απ’ τη στιγμή που η λαϊκή συμμαχία οργάνωσε τις δυνάμεις της, πύκνωσε τις γραμμές της, δυνάμωσε την αποφασιστικότητά της, γι’ αυτό και οι δυνάμεις καταστολής δεν μπορούσαν να αναχαιτίσουν το λαϊκό ποτάμι της οργής και αγανάκτησης και των δίκαιων αιτημάτων του αγώνα μας. Όσα ΜΑΤ και να φέρει η κυβέρνηση, όσο και να δυναμώνει τον αυταρχισμό και τις απειλές, ο ενωμένος και αποφασισμένος λαός μπορεί να της χαλάσει τα σχέδια και να επιβάλει την θέληση του» αναφέρουν χαρακτηριστικά τα μέλη της συντονιστικής του μπλόκου.

Τέλος υποστηρίζουν ότι η κλιμάκωση της κινητοποίησης με αυτή την μορφή, οι χιλιάδες εργαζομένων και νεολαίας που βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο πλευρό των αγροτών, έφερε και τα πρώτα αποτελέσματα  καθώς κλείστηκε το ραντεβού αντιπροσωπείας των μπλόκων της χώρας  με τους υπουργούς που ζητούσαν οι αγρότες εδώ και 8 μέρες.

«Η χθεσινή κινητοποίηση είναι μια περήφανη απάντηση των αγροτών, που δίνει κουράγιο σε όσους συμμετείχαν και συνολικά στον λαό. Δείχνει τις αστείρευτες δυνατότητες του αγώνα, δίνει απάντηση στην απογοήτευση, την μοιρολατρία και την ηττοπάθεια πως τίποτα δεν μπορεί να γίνει.

Χρειάζεται η πάλη μας να γίνει πιο αποφασιστική, να δυναμώσει η συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων ώστε από καλύτερες προϋποθέσεις να αντιμετωπίσουμε την επίθεση στην ζωή και στα δικαιώματα μας, να αντισταθούμε στην βαρβαρότητα, να προετοιμάσουμε τους όρους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής  επιβάλλοντας την ανάπτυξη προς όφελος του λαού μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ