Οι Τυρναβίτες δίνουν τον όρκο του καρναβαλιού

afisaΗ περιφέρεια Θεσσαλίας και ο δήμος Τυρνάβου διοργανώνουν φέτος το Τυρναβίτικο Καρναβάλι και το «Μπουρανί» της Καθαράς Δευτέρας, ένα έθιμο με διονυσιακές καταβολές. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία όλο το διάστημα από την έναρξη του Τριωδίου να ζήσουν τα ντόπια δρώμενα καθημερινά στα μαγαζιά της πόλης, να διασκεδάσουν σε ρυθμούς παραδοσιακούς και μοντέρνους, να μεθύσουν από το ντόπιο τσίπουρο και κρασί και να ζήσουν τους ξέφρενους ρυθμούς της Αποκριάς έως την Κυριακή της Μεγάλης Παρέλασης των Αρμάτων – το βράδυ – και να μυηθούν στα φαλλικά δρώμενα της Καθαράς Δευτέρας.

Το Αμαξοστάσιο του Δήμου Τυρνάβου είναι και φέτος η καρδιά του καρναβαλιού μετουσιώνοντας όλη την Τυρναβίτικη φαντασία, αφού τα άρματα και ο Βασιλιάς Καρνάβαλος κατασκευάζονται με γνώμονα τη σάτιρα.

Όλοι, εθελοντές και μη, συμβάλλουν ώστε και το φετινό Τυρναβίτικο Καρναβάλι να αποτελεί ένα μεγάλο διάλειμμα από την ρουτίνα της καθημερινότητας.

Για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων σημαντική είναι η οικονομική συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, αλλά και των ιδιωτών χορηγών και των καταστηματαρχών του Τυρνάβου.

Η εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο, με την απονομή βραβείων στα άρματα που διακρίθηκαν πέρυσι, αλλά και με την ανάγνωση του όρκου του καρναβαλιού που δίνει το έναυσμα για την έναρξη των εκδηλώσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ