«Ο λαϊκισμός καταστρέφει εδώ και πολλά χρόνια κοινωνίες και πόλεις…».

Γράφει ο Δημήτρης Δεληγιάννης Μέλος Δ. Σ. της ΔΕΥΑΛ

297Ζούμε σε μια εποχή που χρειάζεται σοβαρότητα. Και ο Λαρισαίος πολίτης έχει δικαίωμα και την απαίτηση να γνωρίζει όλη την αλήθεια για την προχειρότητα με την οποία διαχειρίζονται κάποιοι το δημόσιο χρήμα και λειτουργούν δημόσιους Οργανισμούς

Μετά τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα με τους πηχιαίους τίτλους για την χρηματοδότηση της αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου μέσω της ΔΕΥΑΛ, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ πληροφορήθηκαν την πρόταση της Δημοτικής αρχής από τα… ρεπορτάζ(!) για την κοπή της βασιλόπιτας της παράταξης του δημάρχου! Για την «εμπνευσμένη πρόταση Τζανακούλη» ότι θα χρηματοδοτήσουν έμμεσα οι Λαρισαίοι τις εργασίες αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου εν μέσω οικονομικής κρίσης, το πληροφορήθηκαν επίσημα μετά από πέντε  μέρες κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 20/2…

Γραπτή εισήγηση για το θέμα της νέας τιμολογιακής πολιτικής και τα οικονομικά δεδομένα της εμπνευσμένης πρότασης ΔΕΝ υπήρξε.

Ουσιαστική συζήτηση για την πιθανότητα ύπαρξης ενός κοινωνικού τιμολογίου στα πρότυπα του αντίστοιχου της Δ.Ε.Η. και στη βάση της πρότασης του Εργατικού Κέντρου ΔΕΝ υπήρξε.

Αλληλογραφία με τους αρμόδιους υπουργούς, όπου να τέθηκε επίσημα το θέμα της απαραίτητης νομοθετικής ρύθμισης, καθώς μια τέτοια ενέργεια απαγορεύεται από την νομοθεσία, ΔΕΝ  υπήρξε. «Αυτά δεν γίνονται με χαρτιά» δήλωσε ο Πρώτος Πολίτης της Πόλης!

Οποιαδήποτε επικοινωνία με την Επιτροπή που είναι επιφορτισμένη με το έργο της ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου για τον συντονισμό της διαδικασίας, κατά δήλωση του δημάρχου επίσης ΔΕΝ υπήρξε!

Το αποτέλεσμα αυτής της «θεσμικά κατοχυρωμένης»(;) και… «δημοκρατικής»(!) διαδικασίας προδιαγεγραμμένο και πρωτοφανές: η πρόταση του δημάρχου έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία με απόφαση… υπό αίρεση (!) Και αν δεν το αποδεχτούν οι υπουργοί… το ξανασυζητάμε!

Κατόπιν τούτου προσωπικά προσυπογράφω τη ρήση του δημάρχου κατά την ίδια συνεδρίαση: «ο λαϊκισμός καταστρέφει εδώ και πολλά χρόνια κοινωνίες και πόλεις…». Αφού πρώτα τις εξευτελίσει προσθέτω εγώ…

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ