ΣΥΡΙΖΑ: Διαλύουν το ΙΚΑ και τους εργαζόμενους

διωτηΕρώτηση σχετικά με τις αδιαφανείς και νομικά διάτρητες αποφάσεις, με τις οποίες η κυβέρνηση μεθοδεύει τη διάλυση του ΙΚΑ και εμπαίζει προκλητικά υπαλλήλους και επιτυχόντες, κατέθεσαν προς τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας, 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, μεταξύ αυτών και η Λαρισαία Ηρώ Διώτη.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, «σε συνέχεια της προκλητικής αδιαφορίας της κυβέρνησης να επιλύσει οριστικά το θέμα των απολύσεων 450 υπαλλήλων του ΙΚΑ, αλλά και να αποκαταστήσει τους 800 περίπου επιτυχόντες της προκήρυξης ΑΣΕΠ 8Κ/2008, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προέβη με την απόφαση υπ΄Αριθμ. ΔΙΠΠ/Φ.ΕΠ.1/212/οικ.5018/15-2-2013(ΦΕΚ 335/18-2-2013) στην κατανομή …331 θέσεων για το ΙΚΑ από την προκήρυξη 8Κ, σε αντικατάσταση προφανώς των απολυμένων!

Η απόφαση κατανομής 331 θέσεων για το ΙΚΑ το μόνο που διασφαλίζει είναι τη διαιώνιση της δικαστικής διαμάχης, άρα τη ΜΗ στελέχωση του Οργανισμού, ενώ η απαξίωση του θεσμού του ΑΣΕΠ και η έλλειψη σχεδιασμού στις ανάγκες για προσωπικό προκαλούν πλέον οργή. Εξάλλου, οι ατελείωτες ουρές, οι ανάγκες για έλεγχο της εισφοροδιαφυγής, οι τεράστιες καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων, τα προβλήματα στελέχωσης και λειτουργίας των τοπικών γραμματειών για τα ραντεβού των ασφαλισμένων είναι αδιάψευστοι μάρτυρες των ελλείψεων σε προσωπικό στις υπηρεσίες του ΙΚΑ».

Οι βουλευτές ζήτησαν να ενημερωθούν σχετικά με τα κριτήρια, βάσει των οποίων προέβησαν σε μία απόφαση κατανομής που δεν ικανοποιεί καμία πλευρά και είναι τόσο νομικά διάτρητη, ώστε να οδηγήσει σε νέα δικαστική διαμάχη και άρα σε καμία πρόσληψη για το ΙΚΑ, απευθύνοντας παράλληλα ερώτημα εάν θα κάνουν, οι συναρμόδιοι υπουργοί, αποδεκτή την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ η οποία θα επανακατατεθεί και επιλύει οριστικά το πρόβλημα των απολύσεων, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα όλους τους επιτυχόντες, ρωτώντας εάν θα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση ώστε να παραμείνουν οι 450 υπάλληλοι του ΙΚΑ και ταυτόχρονα να προχωρήσει ο διορισμός όλων των επιτυχόντων της προκήρυξης 8Κ/2008, σε περίπτωση που η τροπολογία δε γίνει δεκτή.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει επανειλημμένως τονίσει ότι το θέμα δεν είναι νομικό, το οποίο εξάλλου επιλύεται οριστικά με την προτεινόμενη τροπολογία του. Απλά απαιτείται στοιχειώδης πολιτική βούληση. Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ, επιτυχόντες της προκήρυξης 9Κ/2008, αφού ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα για δύο ολόκληρα χρόνια περιμένοντας την πρόσληψή τους στην ΑΤΕ, ενημερώθηκαν το 2011 για την τοποθέτησή τους σε υπηρεσίες του ΙΚΑ και έκτοτε εργάζονται καλύπτοντας κάποιες από τις τεράστιες ανάγκες του Οργανισμού. Οι εκθέσεις αξιολόγησής τους, μάλιστα, μαρτυρούν ότι έκαναν εξαιρετική δουλειά. Από την άλλη, λαμβάνοντας υπόψη και τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό στο ΙΚΑ, πρέπει επιτέλους να αποκατασταθούν όλοι οι επιτυχόντες της προκήρυξης 8Κ/2008, κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δε διασφαλίζεται με την ως άνω απόφαση κατανομής».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ