Εξαρση βίας και ρατσιστικών επιθέσεων

johnΣυνάντηση με τον προσωρινό Αστυνομικό Διευθυντή Λάρισας κ. Ραπτόπουλο Γρηγόρη με αφορμή  την  αύξηση  κρουσμάτων ρατσιστικής βίας, ληστειών και συλλήψεων μεταναστών-θυμάτων, πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας αποτελούμενο από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας Δημήτρη Γελαλή, το συντονιστή Πέτρο Παπαγεωργίου και το στέλεχος Θανάση Κουτσοκέρα.

Ο κ. Ραπτόπουλος ανέφερε ότι τα ποσοστά των κρουσμάτων ρατσιστικής βίας στο Ν. Λάρισας είναι από τα χαμηλότερα πανελλαδικά και ότι η αστυνομία κινείται  σε αυστηρά πλαίσια για την αντιμετώπιση τους, σύμφωνα πάντα με τους κανόνες και τις εντολές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Από την πλευρά του ο βουλευτής αναφέρθηκε στην έξαρση βίας που παρατηρείται, υπενθυμίζοντας μια σειρά περιστατικών που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή όπως  την επίθεση με ρόπαλα σε Πακιστανούς συμπολίτες μας από πολυπληθή ομάδα νεαρών και την πρόσφατη σύλληψη των μεταναστών-θυμάτων από το Μπαγκλαντές  ύστερα από επίθεση και ληστεία από αγνώστους.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής τόνισε ότι: «Στην εποχή της κρίσης και των μνημονίων, τα καθημερινά προβλήματα, η αυξανόμενη εξαθλίωση, η ρατσιστική πολιτική των κυβερνήσεων, η απαξίωση της πολιτικής οδήγησαν πολλούς συμπολίτες μας στην υιοθέτηση  πράξεων ρατσισμού και  βίας.

Τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας, η ατιμωρησία των ενόχων, οι επιθέσεις σε μετανάστες, οι εμπρηστικοί λόγοι μίσους, οι ληστείες, οι νυχτερινές επιδρομές σε γειτονιές με άγριους ξυλοδαρμούς, ακόμα και δολοφονίες μεταναστών έχουν αυξηθεί δραματικά.

Η “φιλοξενία”  της συγκυβέρνησης και το Σχέδιο  “Ξένιος Ζευς” του κ. Δένδια, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αστυνομική επιχείρηση ρατσιστικού χαρακτήρα που δεν αντιμετωπίζει  ουσιαστικά το μεταναστευτικό πρόβλημα και που η αστυνομία συνεχίζει να το υλοποιεί.

Τα θύματα των επιθέσεων αυτών είναι ουσιαστικά απροστάτευτα, καθώς αντιμετωπίζονται με αδιαφορία από τις αρχές ή συλλαμβάνονται  για να απελαθούν στην περίπτωση που δεν έχουν χαρτιά. Καμία πρόβλεψη προστασίας των θυμάτων δεν παρέχεται ούτε από το τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Είμαστε στην κατεύθυνση της ανατροπής αυτής της πολιτικής, ζητάμε τη διαλεύκανση των υποθέσεων και την τιμωρία των ενόχων. Οι λαϊκές κινητοποιήσεις σύντομα θα απομονώσουν τα φαινόμενα  ξενοφοβίας  και ρατσισμού και θα θέσουν τις βάσεις διεκδίκησης ίσων δικαιωμάτων για μια ζωή με αξιοπρέπεια για όλους. Σε αυτές τις κινητοποιήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ