Συναυλία ενάντια στο φασισμό

masΗ Γραμματεία Λάρισας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και η Γραμματεία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Λάρισας σε κοινή συνεδρίαση αποφάσησαν την διοργάνωση συναυλίας με μαθητικά-σπουδαστικά συγκροτήμα και νέους καλλιτέχνες με θέμα : «ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ» την Παρασκευή 22 Μάρτη ,12:00 στην πλατεία Ταχυδρομείου (μετά τις γιορτές των σχολείων για την 25η Μαρτίου).

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: “Μέσα στην περίοδο της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης,την ώρα που η επίθεση στην ζώη και την δουλειά συνεχίζετε προς την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τα παιδιά της, το φασιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής» παίζει το ρόλο του μαντρόσκυλου των εφοπλιστών,των βιομηχάνων,των τραπεζιτών.Με τις σάπιες ιδέες τους προσπαθούν να μπολιάσουν τον ρατσισμό,να χωρίσουν τους εργάτες και τα παιδιά τους  με βάση το χρώμα και την θρησκεία. Έχει σκοπό να χτυπήσει όποιον σηκώνει κέφαλι για να εξυπηρετήσει τα αφεντικά  της. Η Χρυσή Αυγή σε ένα αφεντικό ακούει .Στο σάπιο σύστημα του καπιταλισμού. Μόνο το λαϊκό κίνημα ,με οργανωμένη και δυνατή την νεολαία μπορεί να τους απομονώσει. Καλούμε τα 5μελή-15μελή των σχολείων,τα Δ.Σ των σπουδαστικών και φοιτητικών συλλόγων, όλους του φορείς τις πόλης να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια με το παρακάτω ψήφισμα:

«ΕΞΩ Η ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ»

«Όλοι οι μαθητές και σπουδαστές που βιώνουμε τη μιζέρια στο σπίτι,το χάλι του σχολείου,του πανεπιστημίου, του ΤΕΙ και βλέπουμε μπροστά μας το αβέβαιο μέλλον,όλοι έμεις είμαστε ίσοι,δεν μας χωρίζει το χρώμα ,η θρησκεία.

Οι ναζί της Χρυσής Αυγής θέλουν να μας χωρίζουν για να μην βλέπουμε ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα ,δηλαδή το σύστημα ,που γεννά τη φτώχεια μας ,την ανεργία , του πολέμους ,το ρατσισμό και το ναζισμό.

Αυτό το σύστημα έχει όνομα και το λένε : καπιταλισμό

Η Χρυσή Αυγή είναι με αυτό το σύστημα  και τους εκμεταλλευτές, είναι τα μανρόσκυλα  τους.

Χτυπάνε σήμερα τους μετανάστες αλλά αύριο θα χτυπάνε όποιον σηκώνει κεφάλι,όποιον τολμήσει να αντιδράσει.

Το οργανωμένο κίνημα μπορεί και θα τους τσακίσει .Εργαζόμενοι, φτώχος λαός και νεολαία όλοι μαζί σε μια μέγαλη λαϊκή συμμαχία για να ζεί ο λαός αδερφωμένος, για να καταργηθεί η εκμετάλλευση και να καρπώνεται τον πλούτο που παράγει.

Δεν θα περάσουν λοιπόν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής την πόρτα από τα σχολεία και τις σχολές,έξω τα φασιστικά σύμβολα τους,οι σάπιες ιδέες τους.

Συμμετέχουμε στην συναυλία που διοργανώνουν όλα τα σχολεία και οι σχολές ,οι επιτροπές άγωνα με αποφάσεις των 5μελών,των 15μελών ,των ΔΣ και των Γενικών τους Συνελεύσεων.

Απομονώνουμε τους ναζί της Χρυσής Αυγής-Ανατρέπουμε το σύστημα που τους γέννησε.»

Κάλουμε νέους μουσικούς,συγκροτήματα να φτιάξουν το τραγούδι τους ,να πάρουν μέρος με το συγκρότημα τους στην συναυλία.Δηλώσεις συμμετοχής:  mas_aeiteilar@yahoo.gr  saslarissas@yahoo.gr  Ακόμα στις επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ και στους μαθήτες που συμμετέχουν στο ΣΑΣΛ”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ