Σε Ελασσόνα και Τύρναβο ο πρέσβης της Κίνας

DSC03556Επίσημα επισκέφτηκε το Δημαρχείο Ελασσόνας ο πρέσβης της Κίνας, κ.  Du Qiwen,   όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το Δήμο Ελασσόνας, τον Όλυμπο, τα προϊόντα παραγωγής του τόπου, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

Τον κινέζο Πρέσβη υποδέχτηκαν από κοινού στο Δημαρχείο Ελασσόνας ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Γιώργος Πασχόπουλος. Η συνάντηση έγινε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας και προώθησης των τοπικών προϊόντων,  στην κινέζικη αγορά, καθώς και οι προοπτικές επένδυσης κινέζων επενδυτών στην περιοχή μας. Θα ακολουθήσει συνάντηση στο μέλλον και με τον εμπορικό ακόλουθο της κινεζικής Πρεσβείας.

Ο κινέζος Πρέσβης ενημερώθηκε για τον σχεδιασμό που πραγματοποιείται γύρω από τον Όλυμπο, το Πλανητάριο και την Αρχαία Αγορά, αλλά και για την άριστη ποιότητα των τοπικών γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν οι αντιδήμαρχοι Ελασσόνας, κ. κ. Φ. Τζιόκας, Ν. Γάτσας, Μ. Βαρσάμης,  ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Χ. Γκουντούρας, καθώς και ο πρόεδρος του Αγροτικού – Εθνογραφικού Μουσείου Αραδοσιβίων Ελασσόνας,  δρ. Κώστας Σαχινίδης.

Ανάλογη επίσκεψη πραγματοποίησε ο κινέζος πρέσβης και στον Τύρναβο, όπου του δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσει τα αποκριάτικα έθιμα και το καρναβάλι, ενώ συναντήθηκε και με το δήμαρχο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ