Συγκέντρωση της Λαϊκής Επιτροπής για μέτρα υπέρ ανέργων

34Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα του Νομού Λάρισας, που την συγκροτούν το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), καλεί Λαικές Επιτροπές και σωματεία, την Τρίτη 2 Απριλίου και ώρα 12 μ. σε μαζική παράσταση στο Δημαρχείο και στην συνέχεια στην Περιφέρεια, για τα προβλήματα:

– της διατροφής των οικογενειών των ανέργων, μερικώς απασχολούμενων, χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων και ιδιαίτερα των παιδιών, που παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, διεκδικώντας τη λήψη άμεσων μέτρων από το κράτος, την περιφέρεια και τους δήμους, όπως: Καθημερινό δωρεάν γεύμα σε όλους τους μαθητές στα δημόσια σχολεία. Δημιουργία κρατικής αγοράς, που θα συγκεντρώνει και θα διαθέτει τρόφιμα σε ανέργους, μερικώς απασχολούμενους και χαμηλοσυνταξιούχους.

– των εξώσεων από τα σπίτια και της στέγασης, οικογενειών ανέργων και φτωχών εργατικών-λαϊκών στρωμάτων που αδυνατούν να πληρώσουν το νοίκι και πετιούνται στο δρόμο, διεκδικώντας: Να νοικιαστεί ένα από τα κλειστά ξενοδοχεία της πόλης μας, με ευθύνη της κυβέρνησης ή της Περιφέρειας και του Δήμου Λάρισας, για τις άμεσες ανάγκες στέγασης, όσων αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο και τους γίνεται έξωση. Επιδότηση του ενοικίου για τους ανέργους στο 100% της αξίας του από το κράτος. Να νοικιαστούν από το υπουργείο Παιδείας, κλειστά ξενοδοχεία για να στεγαστούν σπουδαστές, παιδιά ανέργων ή φτωχών οικογενειών που σπουδάζουν στην πόλη μας και δεν καλύπτονται από τις σπουδαστικές εστίες. Δήμευση κατοικιών που έχουν περάσει στην κυριότητα των Τραπεζών από πλειστηριασμούς για την ικανοποίηση λαϊκών στεγαστικών αναγκών. Δήμευση εκκλησιαστικής περιουσίας για λαϊκές ανάγκες σε στέγη ή σε σχολικά κτίρια. Να επαναλειτουργήσει ο ΟΕΚ, εξυπηρετώντας τους σκοπούς της ίδρυσης του. Να ξεπαγώσουν όλα τα προγράμματα εκτός των επιδοτούμενων μέσω Τραπεζών. Χορήγηση άτοκων δανείων με κεφάλαια του ΟΕΚ για την απόκτηση κατοικίας στο ύψος της αξίας της. Να ξεκινήσει άμεσα το κατασκευαστικό πρόγραμμα του ΟΕΚ. Άμεση δημοπράτηση και ανέγερση Εργατικών Κατοικιών στις συνοικίες Τούμπας και Αγίου Θωμά. Να γίνουν εργατικές κατοικίες στα οικόπεδα Ομορφοχωρίου, Τσαριτσάνης, Φαλάνης. Νέες σπουδαστικές εστίες για το ΤΕΙ, την Ιατρική-Βιοχημεία.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com