Απεργία κήρυξε για την πρωτομαγιά το ΕΚΛ

protomagΗ Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, αποφάσισε σε συνεδρίασή της, να κηρύξει απεργία την πρωτομαγιά και παράλληλα να καταγγείλει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που σε συμπαιγνία με τους μεγαλέμπορους θέλουν να μεταφέρουν την πρωτομαγιά την τρίτη μέρα του Πάσχα, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των μεγαλέμπορων, αλλά και για να αλλοιώσει τον χαρακτήρα της 1ης Μάη.

Η διοίκηση του ΕΚΛ σε ανακοίνωσή της σημειώνει ακόμη:

«Η 1η Μάη δεν είναι αργία, ούτε μεταφερόμενη γιορτή. Είναι απεργία, παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης, που σηματοδοτεί την ανειρήνευτη πάλη της ενάντια στους εκμεταλλευτές της.

Κατοχυρώθηκε ως αργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλο τον κόσμο στον αγώνα της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Δεν έχει κανένα δικαίωμα η κυβέρνηση να την μετατρέπει σε μεταφερόμενη κινητή αργία. Είναι αδικαιολόγητη η μεταφορά της.

Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ, αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης πανεργατικής απεργίας για την Τετάρτη 1 Μάη, υπερασπιζόμενη τον χαρακτήρα της εργατικής πρωτομαγιάς και απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Κ.Πλατεία.

Αποφάσισε  την κήρυξη στάσεων εργασίας 1 ώρας για την Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Απρίλη, για να γίνουν εκδηλώσεις σε χώρους δουλειάς.

Να οργανώσουμε επίσης σειρά εκδηλώσεων πριν και μετά την Πρωτομαγιά. Συγκεκριμένα:

 Την Τρίτη 23 Απρίλη 7.30 μ.μ – εκδήλωση του ΕΚΝΛ στην αίθουσα Γ.Σ, με θέμα: Εργατικό κίνημα – γραμμή ενσωμάτωση ή ανατροπής – η πείρα της Αργεντινής, με ομιλητή τον πρόεδρο του ΕΚΝΛ Τάσο Τσιαπλέ.

 Την Παρασκευή 26 Απρίλη 7.30 μ.μ – στην Κεντρική Πλατεία αφιέρωμα στην εργατική πρωτομαγιά από τη θεατρική ομάδα του ΕΚΝΛ.

 Την Τρίτη 30 Απρίλη 7.30 μ.μ – προβολή ταινιών στο ΕΚΝΛ.

 Την Πέμπτη 9 Μάη, εκδήλωση ενάντια στον φασισμό».

Παράλληλα επισημαίνει ότι η Εργατική Πρωτομαγιά, θα γίνει σε συνθήκες παραπέρα βαθέματος της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και έντασης της αντιλαϊκής επίθεσης κεφαλαίου, κυβέρνησης και Ε.Ε, που αγκαλιάζει όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, οδηγώντας σε δραματική χειροτέρευση τις συνθήκες ζωής και εργασίας τους.

«Το πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πατά πάνω στο εξής μοτίβο: “η εργατική τάξη οργανώνεται, συγκρούεται, ανατρέπει. H κοινωνική συμμαχία όρος για την αντιμονοπωλιακή οργάνωση του λαού¨ που θα αναλύεται με περιεχόμενο και συνθήματα στους παρακάτω άξονες:

Η εργατική τάξη οργανώνεται, δηλαδή:

 Μαζικοποίηση σωματείων

 Δημιουργία επιτροπών αγώνα, σωματειακών επιτροπών στους χώρους δουλειάς

 Ενίσχυση και άπλωμα της δουλειάς στις συνοικίες με συγκρότηση λαϊκών επιτροπών αγώνα

 Δυνάμωμα του συντονισμού και της κοινής δράσης των εργατών, των μικρών ΕΒΕ και αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών.

 Προετοιμασία για κλιμάκωση των αγώνων

 Οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή

Η εργατική τάξη συγκρούεται, δηλαδή:

 Μέτωπο με την κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας, τους καπιταλιστικούς οργανισμούς

 Μέτωπο με τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες

 Μέτωπο με την εργοδοσία

 Απόρριψη των μνημονίων διαρκείας, του μονόδρομου των μονοπωλίων της Ε.Ε. και των κομμάτων τους. Ανάπτυξη για το λαό, όχι για την πλουτοκρατία.

 Πόλεμος στον πόλεμο- τι σημαίνει αυτο. Να μη πτωχεύσει ο λαός. Την κρίση και το χρέος να το πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται.

Η εργατική τάξη ανατρέπει, δηλαδή:

 Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη

 Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά

 Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού και όχι τα συμφέροντα του καπιταλισμού.

 Άλλος δρόμος ανάπτυξης – Αλλαγή τάξης στην εξουσία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ