Βάζει στο στόχαστρο του αντιρρησίες συνείδησης η Χ.Α.

χρΕρώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Αμύνης, για το θέμα των αντιρρησιών συνείδησης κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας της Χ.Α. Χ. Αλεξόπουλος κάνοντας λόγο για “Επιβράβευση από το κράτος όσων αρνούνται να υπηρετήσουν την Πατρίδα”.

Στην ερώτησή του που θίγει ένα θέμα για το οποίο δόθηκαν πολλοί αγώνες ώστε να κατακτηθεί το δικαίωμα της εναλλακτικής θητείας ο κ. Αλεξόπουλος τονίζει:

«Όπως είναι γνωστό οι αντιρρησίες συνείδησης, οι οποίοι απαλλάσσονται της στράτευσης, υποχρεούνται να υπηρετήσουν τη λεγόμενη εναλλακτική «θητεία» σε δημοσίους φορείς και δημοσίους οργανισμούς.

Την ίδια ώρα που ο απλός στρατιώτης λαμβάνει μόλις 10 ευρώ για να «φυλάττει με πίστη και αφοσίωση μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός του» την Πατρίδα, οι αντιρρησίες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους επικαλούνται δήθεν ιδεολογικούς ή θρησκευτικούς λόγους για να μην υπηρετήσουν την Πατρίδα, αμείβονται για τις εναλλακτικές τους υπηρεσίες με μηνιαίο μισθό της τάξεως των 250 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά δίνονται για τη σίτιση και τη στέγασή τους, αφού οι αντιρρησίες αρνούνται ακόμη και να μείνουν ή να φάνε σε στρατιωτικές μονάδες, όπως όλοι οι υπόλοιποι στρατιώτες που υπηρετούν κανονικά τη θητεία τους όντες επιφορτισμένοι με πολλά καθήκοντα και σοβαρές ευθύνες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Γιατί οι Έλληνες στρατιώτες που εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις σύμφωνα με το Σύνταγμα και τις κείμενες διατάξεις, δεν στηρίζονται από την Πατρίδα την οποία υπηρετούν, ενώ αντίθετα ενισχύονται οι αντιρρησίες;

2) Η οικονομική ενίσχυση των αντιρρησιών συνείδησης είναι σύμφωνη με τις διατάξεις του Συντάγματος και ειδικότερα με το άρθρο 4 παράγραφος 1 και παράγραφος 6;

3) Θα σταματήσει να ισχύει αυτό το απαράδεκτο καθεστώς ανισότητας για τους αντιρρησίες ή θα αναγκαστούν οι στρατευμένοι νέοι να προσβάλουν την εν λόγω απόφαση δικαστικά;» 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ