Ξεκινά την Πέμπτη το Μεσογειακό φεστιβάλ νέων κινηματογραφιστών

Ti-Mesa-ti-EksoΔύο ταινίες μεγάλου μήκους θα προβληθούν στο πλαίσιο του 21ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Νέων Κινηματογραφιστών.

Αναλυτικά:

Την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 21.30:

ΤΙ ΜΕΣΑ, ΤΙ ΕΞΩ….

Διάρκεια :73’

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Ρήγας

‘Ηχος: Αντώνης Κουτελιάς

Μοντάζ/: Δημήτρης Κλάγκος

Μουσική Spitfire, Αντώνης Αραβαντινός, Δημήτρης Τραμπάκουλας

Παραγωγή: Βαγγέλης Ρήγας

Συμπαραγωγή  VIDI PRODUCTIONS, NEW YORK COLLEGE

Πρόκειται για την προσωπική μαρτυρία του Φάνη Ζωγράφου, ο οποίος εξέτισε ποινή είκοσι χρόνων στη φυλακή (ισόβια). Μεάς από δικές του αφηγήσεις , καθώς και διηγήσεις «διαβόητων βαρυποινιτών-συγκρατουμένων του, αποτυπώνονται οι δύσκολες συνθήκες που βίωσαν στις φυλακές, αλλά και των τραυμάτων που ενδεχομένως τους έχουν αφήσει. Επιπλέον αποκαλύπτονται οι τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν βγαίνοντας από τη φυλακή (ποινικό μητρώο, κατακραυγή κτλ), αλλά και η ελπίδα που υπάρχει να ενταχθούν στην κοινωνία εφόσον το θέλουν και βοηθηθούν, αξιοποιώντας ο καθένας τους τις ικανότητες που έχει.

Θα προηγηθεί η ταινία μικρού μήκους του  Σίμου Τσεκούρα «Σ’ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ» διάρκειας 15’.

Την Κυριακή 7 Απριλίου στις 22.00:

Η  ΦΟΝΙΣΣΑ

διάρκεια: 90’

Σκηνοθεσία – σενάριο- μοντάζ –cadrage -παραγωγή  :Στέλλα Αρκέντη

Σκηνικά-Κοστούμια : Κατερίνα Καμπανέλλη

Μακιγιάζ: Σοφία Νικολοπούλου

Μουσική-Σχεδιασμός Ήχου: Σωτηρία Αδάμ

Φωτογραφία: Γιάννης Λάσκαρης

Ηθοποιοί : Ιωάννα Γκαβάκου, Θανάσης Παπαθανασίου,,Έφη Καμπάνταη, Τάκης Βογόπουλος, Βαγγέλης Ρήγας, Χάρις Σιμεωνίδου, Ελεάνα Φινσκαλιώτη, Ντένυ Αργυροπούλου, Βίκη Ξάνθη

Από την ομότιτλη νουβέλα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Η ιστορία της Φραγκογιαννούς που σκοτώνει μικρά κορίτσια για να τα προστατέψει από τη δύσκολη μοίρα των γυναικών και να λυτρώσει τους γονείς  από την υποχρέωση να τους δώσουν προίκα. Μια φιγούρα εφιαλτική, αλλά συνάμα τραγική.  Μια συγκλονιστική  πορεία προς το θάνατο, σωματικό και πνευματικό. Η Ιωάννα Γκαβάκου σε μια αξέχαστη, οριακή θα έλεγε κανείς ερμηνεία. Μια ταινία που συγκλονίζει με την αλήθεια των συναισθημάτων των ηρώων μέσα από την προσωπική ματιά και γραφή της Στέλλας Αρκέντη.

Θα προηγηθεί η ταινία μικρού μήκους του Αποστόλη Σδράλλη «ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΧΕΡΟΥΣΙΑΣ» διάρκειας 15’

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Εν τω μεταξύ ανακοινώθηκε και το πρόγραμμα του 21ου Μεσογειακού  Φεστιβάλ  Νέων Κινηματογραφιστών που ξεκινά την Πέμπτη και θα πραγματοποιηθεί στο Χατζηγιάννειο (Ρούζβελτ 59)

ΠΕΜΠΤΗ 4-4-2013

21.00 «ΤΙ ΜΕΣΑ, ΤΙ ΕΞΩ» του Βαγγέλη Ρήγα.  Θα προηγηθεί η μικρού μήκους ταινία «Σ’ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ» του Σίμου Τσεκούρα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5-4-2013

19.00: ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ – Α ΜΕΡΟΣ

22.00:  ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ – Β ΜΕΡΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ  6-4-2013

19.00: Μεσογειακό διαγωνιστικό τμήμα Α ΜΕΡΟΣ

22.00: Μεσογειακό διαγωνιστικό τμήμα Β ΜΕΡΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 7-4-2013

19.00: Μεσογειακό διαγωνιστικό τμήμα  Γ μέρος

22.00: «Η ΦΟΝΙΣΣΑ» της Στέλλας Αρκέντη. Θα προηγηθεί η μικρού μήκους ταινία του Αποστόλη Σδράλλη «ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΧΕΡΟΥΣΙΑΣ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ