Παρεμβάσεις στον οικισμό ΡΟΜΑ Ν. Σμύρνης Λάρισας

agorastos-1Σημαντικές παρεμβάσεις προβλέπεται να ξεκινήσουν στη συνοικία της Νέα Σμύρνης Λάρισας, καθώς εγκρίθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η συμβασιοποίηση του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου: «ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΡΟΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ»,  αρχικού προϋπολογισμού 250.000,00 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Στόχος μας με την ολοκλήρωση του έργου είναι η αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης και της καθημερινότητας των κατοίκων ευπαθών ομάδων (ΡΟΜΑ) της συνοικίας της Νέας Σμύρνης αλλά και των υπόλοιπων κατοίκων της περιοχής. Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση που θα αλλάξει την εικόνα της Νέας Σμύρνης, αμβλύνοντας τα υφιστάμενα αρνητικά χαρακτηριστικά της περιοχής, με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον».

Ειδικότερα, πρόκειται να εκτελεστούν τα εξής έργα:

1. Κατασκευή με σκυρόδεμα μικρού πλάτους ανώνυμου οδού παράπλευρος του ΟΣΕ και ανακατασκευή τμήματος οδού Βοιωτίας.

2. Θα κατασκευαστεί τοιχίο από σκυρόδεμα με οπλισμό στον Ανώνυμο δρόμο που βρίσκεται κάτω από την Παλαιά Εθνική Οδό για στήριξη του πρανούς .

3. Μερική ανακατασκευή παιδικής χαράς στη πλατεία Αγ. Δημητρίου και αναβάθμιση φωτισμού στο Κοινόχρηστο Χώρο 1092.

4. Κατασκευή παιδικής χαράς στο Οικοδομικό Τετράγωνο 1067 και φωτισμού

5. Συμπλήρωση φωτισμού σε διάφορες οδούς της συνοικίας.

Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Λαρισαίων. Το ποσό της προς υπογραφή Σύμβασης είναι 220.000,00  ευρώ.

Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 29/03/2012 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ