ΕΚΛ: Αμεσα να υπογραφεί η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση

$RCX18ZWΑνακοίνωση με αφορμή την επικείμενη κατάργηση του επιδόματος γάμου, αλλά και την άρνηση των εργοδοτικών οργανώσεων να υπογράψουν Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, εξέδωσε η διοίκηση του ΕΚ Λάρισας. Στην ανακοίνωση του ΕΚΛ που ζητά άμεση υπογραφή ΕΓΣΣΕ, με βάση την πρόταση του ΠΑΜΕ αναφέρονται τα εξής:

«Η κατάργηση του επιδόματος γάμου στις 15 Μαΐου και το πάγωμα των τριετιών έρχονται να προστεθούν στο άθροισμα των τσακισμένων εργατικών δικαιωμάτων, των μειώσεων στο λαϊκό εισόδημα, της γενικευμένης επίθεσης στη ζωή της εργατικής οικογένειας. Είναι ένα ακόμα δώρο της συγκυβέρνησης στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για να βγουν αναίμακτα από την κρίση φορτώνοντας τα βάρη στα λαϊκά στρώματα.

Ο πολλαπλασιασμός των απολύσεων, η απλήρωτη εργασία χιλιάδων εργαζομένων, η βαριά φορολογία, η ακρίβεια φανερώνουν πως η επίθεση θα συνεχίζεται αμείωτα όσο ο εργαζόμενος λαός δεν αξιοποιεί τη δύναμη που έχει στα χέρια του. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος διεξόδου από την εξαθλίωση πέρα από την οργάνωση στα σωματεία, από την αλλαγή των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα, από τη συμμέτοχη στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που πρέπει να αναπτυχθούν σε κάθε τόπο δουλειάς για να αποκρουστεί η επίθεση.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΤΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Η εργατική τάξη δεν πρέπει να κάνει αποδεκτή την κατάργηση των ΣΣΕ, είτε με νόμο της κυβέρνησης, είτε με την εργοδοτική βία. Αποτελεί κύριο αίτημα της εργατικής τάξης η υπογραφή της ΕΓΣΣΕ με επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ στην ΕΓΣΣΕ, ως βάση για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις. Να μην περάσει η σύγχρονη σκλαβιά!

Η μαζική συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική απεργία την Τετάρτη 1η Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, πρέπει να αποτελέσει την απάντηση της εργατικής τάξης, κόντρα στην προσπάθεια εκφυλισμού της εργατικής πρωτομαγιάς για χάρη των κερδών των μεγαλεμπόρων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ